”OPERAȚIUNEA SPECIALĂ” RUSEASCĂ ȘI ”ȚINTELE”

Despre cum își ”legitimează” Kremlinul crimele împotriva umanității

Autor: Mihai CONȚIU

La nivel de Stat, cu valabilitate ”obligatorie” pe interior, nu și în context mondial legitim și democratic, Rusia, începînd cu Stalin și terminînd cu Vladimir Putin, și-a acoperit marile crime împotriva omenirii prin elaborarea celor mai absurde și flagrante doctrine și reformulării lingvistico-doctrinare lozincarde. Sunt deja binecunoscute crimele în masă săvîrșite la ordinul lui Stalin nu doar împotriva propriului popor, ci și asupra numeroaselor alte Țări din sfera de influență rusească, motiv pentru care nu revenim asupra lor.

Putin și strategii lui criminali și-au intitulat războiul nimicitor declanșat împotriva Ucrainei drept ”operațiune militară specială”, avînd, chipurile, misiunea de a ”denazifica” o Țară pașnică prin cele mai atroce metode naziste la care doar rușii barbari sunt capabili să recurgă. La nivel de Stat, Rusia nu are nici o rușine să-și proclame cele mai delirante crime drept ”misiuni umanitare în numele religiei ortodoxe transformate în judecător și călău” – o nouă neo-inchiziție rusească!

Se știe că Stalin și fostul lui aliat Hitler au declanșat cel de Al Doilea Război Mondial. Acum, după modelele Hitler și Stalin, Putin a declanșat cel mai nimicitor război împotriva întregii lumi civilizate și democrate. Fără nici ”o rușine istorică”, specifică tuturor dictatorilor sîngeroși, Putin ”victimizează” Rusia lui criminală spunînd că este o virtuală victimă a ”Occidentului colectiv” – altă formulă cinică născocită de către KGB-iștii lui Putin!

Simultan cu războiul declanșat împotriva Ucrainei, Putin și ideologii lui servili au împărțit umanitatea în două tabere – ”prietenii Rusiei” și ”neprietenii rușilor”! A fi prietenul Rusiei echivalează cu a fi aliatul sau fratele de sînge al Satanei! În cele ce urmează, mă voi referi la o găselniță rusească prin care ”neprietenilor Rusiei” le este interzis să viziteze Țara lui Putin. Săptămîna trecută, m-am pomenit și eu, Mihai Conțiu, înscris într-o astfel de listă a Kremlinului.

Înainte de toate, țin să precizez că diplomaților și ofițerilor serviciilor secrete rusești le lipsesc cu desăvîrșire o minimă educație oarecum aristocratică, iar aici mă refer la aristocrația minții. Ei nu-s capabili de nuanțe analitice, chiar dacă vorbim despre faptul că serviciile secrete rusești sunt printre cele mai performante din lume. Agenții ruși știu cel mai bine să ucidă un adversar dacă nu-i de partea lor ori nu-l pot exploata informativ.

Vorbind despre ”nuanțe”, lista cu cei care au interdicție de a intra în Rusia, începînd cu președintele SUA, înseamnă altceva – cei incluși în aceasta sunt ”ținte” pentru serviciile secrete rusești. În realitate, circa 99% dintre acești ”indezirabili” nu și-ar fi dorit niciodată să viziteze Rusia, așa cum este și cazul meu.

Logic ar fi fost ca serviciile secrete rusești să defalcheze mai nuanțat aceste liste de interdicții în funcție de importanța ori funcțiile celor vizați. Mi se pare o anomalie ca eu, Mihai Conțiu, un jurnalist totuși mediocru, să apar într-o astfel de listă alături de reputați lideri mondiali. Ca jurnalist, repet: mediocru, nu reprezint un pericol pentru Rusia agresoare a lui Putin la același nivel ca președinții Biden ori Macron. Ca jurnalist și ca român, mai cu seamă, nu am motive nici să-i urăsc și nici să-i iubesc pe ruși. Individual, nu pot decît să-i exprim frustrarea istorică față de cum Rusia mi-a mutilat România Regală după 1947. Aici vorbesc despre o mutilare și morală colectivă care dăinuiește și astăzi în România. Dacă e să mă refer la corupție și spiritul de turmă postcomunist, românii nu-s prea departe de rușii cei mulți, doar că nu au încotro și trebuie să se supună unor rigori occidentale, ca ”să dea bine la europenism”.

Revenind la lista de sancțiuni rusești, afirm că toți cei din ea suntem niște ”ținte”, unele mai greu de doborît, iar altele mai vulnerabile, așa cum este și cazul unor mediocrități ca mine. În încheiere, țin să subliniez următoarele cîteva note din comunicatul Ministerului rus de Externe:

„Ambasadorului (Republicii Moldova de la Moscova; n. aut.) i-a fost înmînată o notă de protest în legătură cu acţiunile ostile ale Chişinăului. S-a subliniat că în cazul continuării acestor acţiuni, partea rusă îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de răspuns suplimentare”. ”Măsuri de răspuns suplimentare…” Acum pricepeți de ce suntem ”ținte”?