OLIGARHUL PRO-RUS ILAN ȘOR ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ AGITE SPIRITELE ÎN CHIȘINĂU CU UN NOU PROTEST ANTIGUVERNAMENTAL

Mai mulți membri și simpatizanți ai „Mișcării Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, s-au adunat marți la un miting în capitala Republicii Moldova pentru a scanda împotriva puterii politice de la Chișinău, scrie presa de peste Prut.

În prima parte a zilei, protestatarii au susținut că poliția le îngrădește accesul spre Chișinău pentru a participa la mitingul anti-guvernamental.

La rîndul lor, polițiștii declară că nu îngrădesc „sub nicio formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală” dar spun că mijloacele de transport folosite pentru a aduce protestatarii din direcția Cimișlia nu corespunde normelor tehnice, potrivit publicației newsmaker.md.

„Polițiștii au inițiat procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri pe accidente, explozii a unităților de transport, etc.”, menționează oamenii legii.

Autoritățile spun și că mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea – „doar că pasagerii au refuzat, condiționînd Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună”.

Conform forțelor de ordine, protestatarii au blocat traseul la intrarea în Chișinău dinspre Stăuceni.

Ziarul de Gardă scrie că cei adunați la protestele din Chișinău cer Executivului „achitarea facturilor populației”, iar unii dintre manifestanți scandează: „Noi sîntem Moldova!”, „Jos, Maia Sandu!”.

Membrii și simpatizanții Partidului „Șor” au blocat bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfînt” din Chișinău, cu toate că Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a anunțat că în perioada 28 februarie, ora 8:00 – 2 martie, ora 18:00, în centrul capitalei și străzile adiacente este limitat și interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă.

Motivul invocat este că în Republica Moldova vine o delegație oficială. Poliția nu a precizat despre ce eveniment este vorba dar jurnaliștii moldoveni spun că în perioada 28 februarie - 2 martie la Chișinău se va afla președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou.

Sursa: digi24.ro