OLEG TARNOVSCHI S-A CALIFICAT IN FINALA LA OLIMPIADA DE LA BAKU

Canotorul naturalizat Oleg Tarnovschi s-a calificat în finala cursei de 1000 metri la Jocurile Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan).

El a parcurs distanţa în 4 minute şi 1.200 secunde, s-a clasat pe locul trei în cursa sa cu acest rezultat şi a promovat în actul decisiv al competiţiei.

Coechipiera Natalia Gulico a sosit ultima (a 9-a) în cursa sa şi a ratat calificarea.

Şi-au încheiat evoluţiile la Olimpiadă luptătorii de stil greco-roman. Petru Şevciuc (75 kg) a învins în primul meci şi a cedat într-al doilea, fiind eliminat din concurs. Donior Islamov (66 kg) a suferit înfrîngere în prima partidă disputată.

Cea mai bună evoluţie dintre membrii lotului de lupte greco-romane a avut-o Victor Ciobanu (59 kg), vicecampion european, campion european de tineret (Under-23), care s-a clasat pe locul cinci.

 

Victor Ciobanu a ratat medalia de bronz

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg) a ratat şansa de a obţine medalia de bronz la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene.

Sportivul moldovean a pierdut în ultimul meci disputat la turneu cu Tarik Belmadani (Franţa) cu scorul 1-7 şi s-a clasat pe locul cinci. În acest meci, Ciobanu a executat şi procedeul prin care a devenit renumit în lumea luptelor – veveriţa zburătoare (salt deasupra capului adversarului şi finalizare pe salteaua de concurs), procedeu care i-a adus victoria în meciul cu românul V. Munteanu în turul al treilea. De data aceasta, tentativa nu s-a încununat de succes.

Pînă la acest meci, moldoveanul i-a învins, în ordine, pe A. Tsaryuk (Israel, 4-0), A. Manoilidis (Grecia, 4-0), V. Munteanu (România, 3-1) şi i-a cedat în semifinală lui S. Daurov (Belarus, 1-3).

Coechipierul său Daniel Cataraga (66 kg) a suferit înfrîngeri în partidele disputate cu R. Ciuamev (Azerbaidjan) şi D. Etlinger (Croaţia), iar Igor Beşleaga (80 kg) a fost întrecut în primul meci de cehul P. Powada.

Lotul R. Moldova la Jocurile Olimpice Europene include 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. Campionul olimpic va fi remunerat de Guvern cu 200 de mii de lei. Medaliatul cu argint va primi 150 de mii de lei, iar posesorul medaliei de bronz – 100 de mii de lei. Prime vor fi oferite şi antrenorilor, dar şi sportivilor care se vor clasa pe locurile 4, 5 şi 6.

La prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleţi din 50 de ţări. Aceştia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Sursa: Moldpres