OLANDA SI SENEGAL, IN OPTIMILE CUPEI MONDIALE 2022

Olanda și Senegal s-au calificat în optimile Cupei Mondiale 2022 din pozițiile de cîștigătoare, respectiv ocupantă a locului secund în Grupa A.

Olanda a obținut fără emoții calificarea, datorită victoriei din ultima rundă în fața selecționatei țării gazdă, Qatar. A fost 2-0 pentru batavi, grație golurilor marcate de Cody Gakpo (26') și Frenkie de Jong (49').

Celălalt meci al grupei a fost ceva mai echilibrat, dar Senegal a reușit să se impună în cele din urmă în fața Ecuadorului.

Echipa africană a condus cu 1-0 din minutul 44, cînd Ismaila Sarr a transformat o lovitură de pedeapsă. Ecuadorul a egalat în minutul 68, prin Moises Caicedo, dar echilibrul pe tabelă s-a menținut doar două minute. În minutul 70, Kalidou Koulibaly a înscris pentru 2-1 și a dus-o pe Senegal în optimi.

Astfel, Grupa A de la Cupa Mondială 2022 se încheie cu Olanda cîștigătoare, cu șapte puncte, Senegal pe locul doi, cu șase puncte, Ecuador pe trei, cu patru puncte, și Qatar, țara gazdă, ultima, fără punct.

În optimi, Olanda va juca împotriva ocupantei locului doi din Grupa B (Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor). Senegal va juca în "optimi" împotriva cîștigătoarei Grupei B.

 

Qatar a bifat un alt record negativ

Qatar, țara gazdă a Cupei Mondiale 2022, a părăsit competiția după faza grupelor, cu zero puncte și golaveraj 1-7.

Formația arabă a fost învinsă de Ecuador cu 2-0 la debut și a devenit prima gazdă care pierde meciul de deschidere a Cupei Mondiale, în etapa a doua a pierdut cu Senegal, 1-3, în timp ce ultimul joc, cu Olanda, s-a încheiat 0-2.

La finalul fazei grupelor, Qatar a bifat un nou record negativ: este prima țară gazdă care pierde toate meciurile de la Cupa Mondială, anunță Opta.

Qatarul este a doua formație gazdă care părăsește Cupa Mondială la finalul fazei grupelor. S-a mai întîmplat doar acum 12 ani, cu Africa de Sud.

În 2010, Africa de Sud a reușit, totuși, să obțină patru puncte în grupa cu Uruguay, Mexic și Franța, datorită unui egal cu mexicanii și a unei victorii cu echipa europeană.

 

Jucătorul dorit de Man United, în locul lui Ronaldo, a bifat o performanță unică la CM

Atacantul Olandei a marcat și în meciul cu Qatar, de la Cupa Mondială 2022 și a ajuns la o performanță unică. Este singurul olandez care a înscris în primele trei meciuri ale "Portocalei Mecanice" la o Cupă Mondială.

În jocul cu Senegal, Gakpo a marcat în minutul 84 și a stabilit scorul final, 2-0, iar cu Ecuador a deschis scorul în minutul 6 și partida s-a încheiat cu scorul de 1-1.

În ultima partidă din grupă, cea cu Qatar, jucătorul lui PSV Eindhoven a marcat din nou.

În plus, Gakpo este al doilea jucător din istorie care reușește 3 goluri în primele 3 meciuri de la Mondial, după italianul Alessandro Altobelli, în 1986.

Gakpo este prima țintă a lui Manchester United. Erik ten Hag îl vede pe Gakpo înlocuitorul perfect pentru Cristiano Ronaldo, care și-a reziliat contractul cu "diavolii" pe 22 noiembrie.

În acest sezon, Gakpo a jucat în 24 de meciuri oficiale la PSV, a marcat 13 goluri și a dat 17 pase decisive.

45 de milioane de euro este cota de piață a lui Cody Gakpo, potrivit publicațiai de specialitate Transfermarkt, dar PSV cere 50 de milioane.

Gakpo este format chiar de PSV și joacă la prima echipă din iulie 2019. El mai are contract pînă în iunie 2026.

Sursa: digisport.ro