ODESA, BOMBARDATA CU RACHETE HIPERSONICE KINJAL

Trei rachete Kinjal – noile rachete hipersonice ale Rusiei – au fost trase dintr-un avion și au lovit „o țintă a infrastructurii turistice”, a declarat Serghei Bratchuk, purtător de cuvînt al administrației militare regionale Odesa, scrie CNN.

Două persoane au fost rănite și au fost duse la spital, a precizat oficialul, informații pe care CNN nu le-a putut confirma.

Bratchuk nu a identificat ținta atacurilor, dar CNN a verificat autenticitatea a două videoclipuri distribuite pe rețelele sociale, care arată pagube semnificative la un hotel din Zatoka. Acesta este al doilea hotel din regiunea Odesa care a fost vizat de bombardamente în cursul zilei de luni. Unul dintre videoclipuri a fost postat pentru prima dată de Consiliul Municipiului Odesa. Nu este clar de ce cele două hoteluri au fost ținta atacurilor sau cine era cazat în ele.

Un centru comercial a fost, de asemenea, lovit de șapte rachete, potrivit Comandamentului Operațional de Sud al Forțelor Armate al Ucrainei. O persoană a murit în urma atacului, iar cinci au fost rănite.