Ocupantii rusi vor incerca sa incerce Lisiceansk, dar se vor confrunta cu probleme

Trupele ucrainene îşi vor menţine apărarea în jurul Lîsîceansk şi vor continua să epuizeze trupele ruse care se vor confrunta cu probleme în încercarea de a înconjura oraşul, se arată într-un raport al Institutului American pentru Studii de Război (ISW). „Armata ucraineană va ocupa un deal în Lîsîceansk, ceea ce le poate permite să respingă atacurile ruseşti pentru o perioadă de timp dacă ruşii nu reuşesc să-i înconjoare sau să-i izoleze”, a scris ISW.

Experţii adaugă că ruşii din Severodoneţk vor trebui să creeze o punte de traversare a rîului dinspre Est, ceea ce va necesita timp şi efort suplimentar. Pentru a izola complet Lîsîceansk, ocupanţii ruşi vor trebui să întrerupă rutele logistice ucrainene de la Bakhmut şi Siversk.

„Trupele ruse se vor confrunta probabil cu probleme în finalizarea încercuirii mari din jurul Lîsîceansk-ului din cauza unei încercări eşuate de a traversa rîul în Belogorovka, la Nord-Vest de Lîsîceansk, la începutul lunii Mai”, spun experţii ISW.

Analiştii prevăd că trupele ruse vor prefera să finalizeze încercuirea operaţională a Lîsîceansk dinspre Lyman în viitor, mai degrabă decît un asalt terestru asupra Slaviansk.

„Trupele ruse continuă să tragă asupra Seversk, probabil încercînd să întrerupă rutele logistice ucrainene către Lîsîceansk”, se arată în comunicat.

După cum a transmis şi agenţia de ştiri UNIAN, retragerea Forţelor Armate ale Ucrainei de la Severodoneţk va dura cîteva zile, deoarece există multe unităţi. În acelaşi timp, nu se vorbeşte despre retragerea Armatei ucrainene de la Lîsîceansk. Se ştie că trupele ruseşti cu sprijinul aeronavelor înaintează în toate direcţiile în zona Severodoneţk şi Lîsîceansk.