O GUVERNARE LASA INFRINTA DE CEI CARE NEAGA PANDEMIA

Le dă bonusuri ca să se vaccineze în loc să-i sancționeze

După cum am mai scris și constatați zilnic cu toții, guvernanții și televiziunile aservite lor ne tot inventează ”evenimente” cotidiene, cu iz economic (mai ales),

politic, infracțional, ”lupta cu corupția” etc., numai și numai pentru a-i face pe moldoveni să nu ia în serios pandemia, ca să o considere un fel de soră de-a lor vitregă și fugită de acasă, care poate să revină sau nu, ceva ”mai spălată”. Așa cum am mai sugerat și în alte articole referitoare la pandemie, guvernanții moldoveni preiau cele mai tîmpite, contraproductive, ucigașe și costisitoare modele din alte Țări care pun pandemia în balanță cu… riscurile electorale.

Avînd puteri legislative nemărginite ca să limiteze drastic răspîndirea coronavirusului, urmînd cele mai păgubitoare pilde din chiar unele Țări occidentale, responsabilii lași din Republica Moldova au găsit ”soluția salvatoare” de convingere a celor care nu vor să se vaccineze: le oferă ba o zi liberă de muncă, ba o oarecare sumă de bani, ba niște reduceri la nu mai știu ce etc. Îți vine să-i iei la palme și să le zici: Băi, nene guvernantule, ai toată Puterea, obligă-i prin lege pe toți să se vaccineze!

Prin astfel de inițiative idioate, eu, contribuabilul conștient și vaccinat, nu doar că ajung să-i suport spitalizarea inconștientului care neagă pandemia și nu vrea să se vaccineze, dar, tot din taxele și impozitele plătite de mine, ajung să-l și premiez. Astfel, ”ignorantul doct” care a fost corigent permanent la lecțiile de Chimie, dar care se pricepe al dracului de bine la ”compozițiile chimice sofisticate ale vaccinurilor pe care le consideră dăunătoare lui”, poate ajunge, într-un final, să se vaccineze, contra plată, din banii mei.

Am tot dat exemplul Australiei despre cum își administrează eficient criza pandemică. Acum, în inima Europei, avem exemplul eficient și responsabil al Austriei, care, într-o primă fază, a înțeles că este necesară instituirea carantinei pentru cei nevaccinați. Începînd cu 1 Februarie al anului viitor, austriecii au decis deja vaccinarea obligatorie. De ce guvernanții moldoveni, care au toată Puterea, nu legiferează vaccinarea obligatorie a tuturor? Din teamă electorală, firește! Neinstituind vaccinarea obligatorie, prin lege, guvernarea, înfrîntă de către cei care neagă pandemia și necesitatea vaccinării, devine complice cu ei, cu acești criminali inconștienți ai noștri. În plus, făcîndu-le jocul, din raționamente electorale, așa cum am mai spus, ne golește și buzunarele ca să-i spitalizeze pe acești bezmetici inconștienți și criminali indirecți de ocazie și, în plus, îi mai și premiază, adică îi mituiește, din banii noștri, pe cei care ”se lasă convinși” ca să se vaccineze. În această logică idioată, probabil că și noi, cei vaccinați din convingere, ar trebui să solicităm de la guvernanți ca să fim recompensați dublu, pentru ”pionierat”!

Odată dusă pandemia, multe Guverne o vor însoți!

Mihai CONŢIU