Nu doar din Rusia si Belarus vin amenintarile teroriste

Șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, a declarat, Vineri, la postul public de radio, că alertele false cu bombe din ultima perioadă ar fi fost făcute de pe teritoriul Rusiei și din Belarus, iar cei care le comandă pot fi în orice altă Țară, în Belarus și Rusia interesîndu-i doar rețelele de internet. Gavrilița a mai anunțat că autoritățile de la Chișinău colaborează cu autoritățile din Statele respective pentru a-i identifica pe suspecți, însă procesul este desul de anevoios.

Despre ce fel de ”colaborare cu statele respective” poate fi vorba… n-are rost să comentăm!

Există două variante interpretative – șefa Guvernului a fost informată în totalitate de către responsabili și nu poate da detalii suplimentare din motive lesne sau greu de înțeles; a fost informată doar selectiv.

De ce abordăm chestiunea astfel? Pentru că, după cum ne spun sursele noastre extrem de discrete, în afara celor două Țări amintite, amenințările teroriste mai sunt lansate și din interiorul unor Ambasade și Țării ”prietene cu Republica Moldova”. Nu intrăm în detalii, iar asta nu pentru că este riscant, ci pentru că chiar nu e treaba noastră jurnalistică, fiind vorba despre un subiect extrem de sensibil și de interes național exclusivist pentru Statul Republica Moldova.

Intuind că Statul este relativ slab în această chestiune, nu întîmplător, anterior, am sugerat că autoritățile competente ar trebui să apeleze la serviciile speciale europene, americane ori israeliene. Numai o astfel de asistență calificată poate identifica, cu precizie, nu doar Ambasadele sau Statele, altele decît Rusia și Belarus, din interiorul cărora sunt lansate aceste amenințări teroriste, ci chiar și pe inamicii interni moldoveni complici. Atît! (M. C.)