NU DIASPOREI II ESTE SI II VA FI DATOARE SANDU, CI NOMENCLATURII LUI LUCINSCHI

Marea diversiune cu fraudarea alegerilor cu voturile cumpărate din afară

În această campanie electorală, asistăm la una dintre cele mai monstruoase diversiuni cu referire la posibile fraudări ale alegerilor. Există o uriașă rețea internă și externă (vestică) dispusă la orice pentru ca PAS să cîștige alegerile, în numele instaurării, prin lege, a Corectitudinii Politice occidentale. Cineva foarte bine informat, îmi spunea că, în numele acestei ”victorii”, se pot cheltui bani cu mult mai mulți decît există în bugetul Țării. Observ că nimănui nu i se pare suspect faptul că cei care vorbesc despre ”posibilitatea fraudării alegerilor” se referă strict la votul moldovenilor transnistreni. Aici mă refer la cei de la PAS, Maia Sandu, comentatorii lor politici de serviciu din cămările unor posturi de televiziune ca Tv8, ProTv Chișinău,, Jurnal Tv etc., politicieni și comentatori români, oficiali europeni și ambasadori acreditați la Chișinău.

Toți vor să concentreze atenția publică asupra ”votului transnistrean”, ”obligatoriu cumpărat” și cu ”transportul organizat și ilegal” la secțiile de votare. Din start, opinia publică e bombardată zilnic cu acest ”unic scenariu” pentru ca nimeni să nu-și pună problema fraudării masive a voturilor din diaspora occidentală. PAS și Sandu, în primul rînd, au cerut creșterea excesivă a numărului secțiilor de votare în Occident în spații nesecurizate așa cum sunt cele din incinta Consulatelor și Ambasadelor. Totodată, PAS și Sandu aproape că recunosc faptul că ȘTIU cîți din diasporă vor vota peste numărul celor înscriși.

PAS și PPDA, într-o măsură mai mică, sunt singurele partide înscrise în cursa electorală care au posibilitatea supravegherii votului din toate secțiile de votare din diasporă. ”Posibila fraudare” a voturilor transnistrenilor decisă deja de către PAS și Sandu este o diversiune uriașă menită să acopere același tip de fraudă în diasporă, numai că la nivelul sutelor de mii de voturi. La fel s-a întîmplat și la alegerile prezidențiale! Deja au apărut ”scurgeri de informații”, mărturiile unora din diaspora, cărora li se promit 200 de euro și transport gratuit dacă vor vota pentru PAS. Nu știm cît costă votul pentru PAS în România, însă, oficial, în perspectiva votării, elevii și studenții din Republica Moldova vor putea călători gratuit cu trenul în zilele de 10, 11 și 12 Iulie, pe teritoriul României. Firește că vor fi și autocare acolo unde va fi nevoie!

Așa cum am mai sugerat, bani sunt în sume nelimitate. Acestea sunt motivele pentru care PAS și Sandu au nevoie de cît mai multe secții de votare supravegheate doar de către ei în diaspora!

 

Ce nu știe diaspora?

Cei din diaspora își imaginează că, votînd-o pe Sandu, ei votează pe ”una de-a lor”, iar asta e cea mai mare capcană în care cad! În întreaga ei echipă de consilieri și în PAS nu există specialiști calificați în administrarea eficientă a unei guvernări și a unui Parlament. Toate ”elitele” lor sunt niște oportuniști și milionari îmbogățiți prin afaceri inexplicabile, demarate sub protecția politică a lui Filat, precum și prin administrarea unor ONG-uri fantomă finanțate masiv din Occident. Rostul acestor ONG-uri a fost și este să-i deprindă ”profesionist” cu discursul populist, demagogic spre a-i justifica drept politicieni ”atunci cînd e cazul”, iar acum e momentul lor.

Susținătorii vîrstnici ai Maiei Sandu, în marea lor majoritate, au făcut parte din galeria politică a susținătorilor fostului Președinte Petru Lucinschi. De acolo vin și Filat, și Sandu. Cei mai tineri, s-au format la ”școala lui Filat”. De aici și apetitul lor nemăsurat pentru bani! Cine le observă afacerile și averile, înțeleg prea bine că le convine s-o susțină pe Sandu deoarece ”scopul lor politic” e să-și sporească averile și să-și multiplice afacerile.

Maia Sandu nu datorează și nu va datora nimic diasporei care a votat-o și care o va vota! O să vă convingeți! Singura entitate căreia Sandu i se simte datoare este clanul politic bolșevic al lui Petru Lucinschi, căruia îi datorează TOT! Sandu nu este ”un om al diasporei”, pentru care nu va face absolut nimic. Ea nu a fost diasporă, ci o profitoare, pe căi guvernamentale moldovenești, a unui masterat de un an la Harvard Kennedy School of Government. Imediat după ce a terminat facultatea, în 1994, încă din Iulie a aceluiași an, datorită amiciției tatălui ei cu fostul președinte al Parlamentului Dumitru Moțpan, iar presa a scris despre asta, a intrat în grațiile clanului lui Lucinschi, fiind angajată la Ministerul Economiei pe post de consultant, iar mai apoi șef adjunct de Direcție și director din August 2005.

Cîți absolvenți din diaspora au avut o astfel de șansă în neagra guvernare din acei ani în care Sandu strălucea? Acestea sunt toate motivele pentru care Sandu a adus în PAS toată garnitura lui Filat, care a fost extrasă din clanul politic Lucinschi, precum și fiii și pe nepoții bătrînilor nomenclaturiști și ai rudelor acestora din anturajul lui Lucinschi!

Aceasta este adevărata Maia Sandu pe care unii din diaspora vor să o voteze fără să știe cine-i! Aceasta-i adevărata Maia Sandu pe care unii din diaspora vor să o voteze pentru 200 de euro sau pentru că vor fi transportați gratuit la secțiile de votare! Aceasta e adevărata Maia Sandu pe care unii din diaspora vor să o voteze crezînd că e una ”de-a lor”, fără să știe că ea este ”o fiică moldoveancă” a corupției negre și totale zămislită în timpurile sumbre ale ”epocii Lucinschi”. Anume aceste moșteniri cu instincte coruptibile au făcut-o ca să voteze cu seninătate acoperirea furtului miliardului în calitate de membră a Guvernului controlat de Plahotniuc! Aceste sunt și motivele pentru care pe lista electorală a PAS găsim candidați corupți și cercetați penal!

Mihai CONȚIU