Întreaga UE este cu ochii pe cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative din Franța, dar mai ales Rusia!

Secţiile de votare s-au deschis Duminică la ora locală 8:00 (06:00 GMT) în Franţa continentală pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, un vot istoric în care extrema dreaptă ar putea ieşi învingătoare, cu mare incertitudine, însă, asupra capacităţii sale de a obţine majoritatea absolută care să-i permită să poată forma un Guvern, informează AFP.

Francezii pot vota pînă la 18:00 (16:00 GMT) sau 20:00 (18:00 GMT) în oraşele mari, oră la care vor apărea primele rezultate. Mobilizarea alegătorilor se anunţă în continuare puternică, cu participarea aşteptată la acelaşi nivel ca în primul tur, cînd rata de participare a ajuns la 66,7%.

În primul tur care s-a desfăşurat Duminica trecută, formaţiunea de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) a fost cea mai puternică forţă politică, înaintea unei noi alianţe de stînga şi a taberei centriste a preşedintelui Emmanuel Macron, aminteşte dpa.
Ultimele sondaje de opinie prognozează că RN şi aliaţii săi îşi vor asigura între 175 şi pînă la 215 mandate, cu mult sub numărul necesar de mandate pentru a avea majoritatea absolută. Pentru a o obţine, extrema dreaptă ar trebui să cîştige 289 din totalul de 577 de mandate din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez.

Astăzi, 7 Iulie, întreaga UE este cu ochii pe cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative din Franța, dar mai ales Rusia!