Nord-coreenii au lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de Est a Coreei de Sud, a anunţat Luni Armata Sud-coreeană, relatează Reuters, AFP şi DPA.

"Coreea de Nord a lansat o rachetă în Marea de Est" numită şi Marea Japoniei, a anunţat Statul Major Interarme din Coreea de Sud, după ce Ministerul Apărării din Japonia a semnalat un "tir probabil cu rachetă balistică" efectuat de Phenian.

Potrivit postului japonez NHK, preluat de Reuters, proiectilul pare să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Postul japonez NTV a informat că proiectilul a fost o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, citînd un oficial guvernamental nipon.

Coreea de Nord a anunţat, săptămîna trecută, că a efectuat un tir cu o rachetă de croazieră strategică pentru a testa un focos mare şi o nouă rachetă antiaeriană.

Mai devreme, în cursul lunii Aprilie, Coreea de Nord a efectuat un tir cu o rachetă supersonică, în cadrul programului de dezvoltare a programului său de rachete cu combustibil solid.

Coreea de Nord a sfidat o interdicţie a Consiliului de Securitate al ONU privind dezvoltarea de rachete balistice, respingînd rezoluţiile Consiliului pe motiv că îi încalcă dreptul suveran la autoapărare, notează Reuters.