Nord-coreenii au ”bombardat” din nou Coreea de Sud cu baloane cu deşeuri

Armata Sud-coreeana a estimat, Duminică, la aproape 330 numărul de noi baloane cu deşeuri care au fost trimise Sîmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanţi Sud-coreeni, relatează AFP.

"Pînă acum, aproximativ 80 de baloane au căzut în zona noastră şi în prezent nimic nu este identificat în aer", a indicat Statul Major Interarme într-un comunicat.

Armata Sud-coreeană a anunţat, Sîmbătă, că este în alertă pentru posibila sosire a unor astfel de aerostate din Coreea de Nord.

Analiza acestor baloane arată că ele nu conţineau "substanţe periculoase", a precizat Armata Duminică.

"Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansînd baloane cu deşeuri împotriva zonelor noastre civile", a reacţionat Oh Se-Hoon, primarul Seulului, într-o postare pe Facebook.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmînd că Nord-coreenii nu fac decît să-şi exercite libertatea de expresie.