Noi strategii rusesti in cel mai fierbinte punct al frontului

Şeful adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, Vadim Skibiţki, susţine că Rusia poate trimite pe front mai multe unități de elită, inclusiv parașutiști.

Potrivit lui Skibiţki, aceasta este o strategie tipică a șefului Statului Major al Federației Ruse, acum comandant al ocupanților din Ucraina, Valeri Gherasimov, informează Rador.

"Vedem cum se deplasează acum unitățile trupelor aeriene ruse, unde se regrupează. Aceasta este semnătura lui Gherasimov", a declarat reprezentantul GUR, într-un interviu pentru agenţia de presă Ukrinform.

Oficialul militar ucrainean a menţionat că o strategie similară a fost urmată de ruşi la începutul războiului. Apoi, subliniază Skibiţki, forţele aeropurtate se deplasau în toate direcțiile în eșalonul doi, iar în timpul atacului de la Kiev, au jucat rolul principal.

"Ne aşteptăm ca şi acum să existe o utilizare mai activă a trupelor aeropurtate. Se pare că tocmai pe acest fond au apărut neînţelegeri între Gherasimov şi comandantul trupelor aeriene", a explicat ofiţerul de informaţii de la Kiev, amintind că generalul de top Mihail Teplinski a fost demis din postul de comandant al trupelor aeriene ale Federației Ruse.

Skibiţki notează că strategia lui Gherasimov a fost motivul acestei demiteri, întrucît, sub comanda sa, unitățile aeropurtate au fost pe jumătate eliminate în primele șase luni de război. "Și era vorba despre trupe de elită – diviziile 76, 106, 98. Apropo, aceasta din urmă a fost transferată din direcția Herson către alte zone, mai importante, în opinia lor", a conchis Skibiţki.