Nedumeriri care ne dumiresc

De ce Delegația UE, în ziua alegerilor, o promovează subtil pe Maia Sandu?

Mihai CONȚIU

În ziua alegerilor prezidențiale din ziua de 1 Noiembrie 2020, pe pagina de Facebook a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a fost postat următorul text, cu o fotografie ce nu lasă loc de interpretări:

”Un proiect lansat recent în municipiul Bălți, cu sprijinul financiar al UE, își propune să transforme orașul în unul mai ecologic. Proiectul “Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative” urmărește îndemnarea tinerilor din Bălți spre o atitudine eco și sensibilizarea acestora să devină cetățeni activi și implicați în viața comunității”.

Fotografia care însoțește acest text, pe care vă rugăm să o priviți cu mare atenție, o reprezintă, extrem de subversiv, insidios și manipulator, pe Maia Sandu. Nu există nici un dubiu! Indiferent de ”stilizările”, retușările făcute, asta în sensul întineririi ei, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, prin autorul postării respective, vrea să sugereze că proiectul în cauză i se datorează Maiei Sandu. De ce? Răspunsul e foarte simplu: Acolo ”tronează electoral” Renato Usatîi, cu procentele deja cunoscute pe care le-a obținut la alegerile prezidențiale!

Prin acest demers, care rețineți că a fost făcut în ziua alegerilor!, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova îi sugerează, cumva, lui Usatîi, pare că imperativ, să-i acorde sprijin Maiei Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale? În contextul acesta, este firesc, legitim să ne întrebăm: Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, conștient și programatic, chiar dorește revenirea, sub o altă formă, a lui Vladimir Plahotniuc în Țară cu metodele lui deja știute, dată fiind realitatea că Usatîi îi reprezintă interesele mafiote în Republica Moldova?

Dorește, cumva, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova reeditarea unui alt 7 Aprilie 2009, după turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova? După 2009, cu sprijinul european și, în mod special al serviciilor secrete românești, Puterea din Republica Moldova a fost acaparată de Plahotniuc, care a știut, de minune, să-l folosească pe complicele lui, devenit competitor, Vlad Filat.

Oare, acum, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova dorește ca, după turul doi al alegerilor prezidențiale, această Țară să fie guvernată, prin fraudarea alegerilor sau printr-o lovitură de Stat, de aceiași interlopi, e drept că, de astă dată, cu Usatîi în umbră, ca un substitut al lui Plahotniuc? Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova nu știe că Maia Sandu nu va avea nici o putere, pentru că Puterea reală va fi la Usatîi și Plahotniuc? Maia Sandu va fi pentru Usatîi exact ceea ce a fost Filat pentru Plahotniuc!

Oare cît va mai fi Republica Moldova un teren de lupte geostrategice și geopolitice străine și dăunătoare pentru moldoveni, dar benefice pentru anumiți ”agenți externi”? Oare, nici acum, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova nu a fost suficient de informată despre rolul nefast jucat de către unele servicii secrete românești în Republica Moldova, servicii complice cu Plahotniuc și care intenționau să transforme această Țară într-un paradis fiscal?

Notă: Aceste observații nu sunt un atac la adresa UE, mai ales că vin din partea unui cetățean european adept al valorilor și principiilor europene! UE monitorizează alegerile din Republica Moldova. Monitorizarea noastră, în acest minuscul detaliu, a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova este corectă?

 

Nistor Grigore 02.11.2020 - 09:24

Dodon este pentru R.Moldova la fel de nociv ca Plahotniuc. Dodon este omul Kremlinului, al agentilor rusi, el este votat de transnitreni, gagauzi, rusi si oameni din mediul rural neinformati. M.Contiu, aprig sustinator al lui Dodon si PSRM, este platit indirect din banii veniti de la rusi, rusine!