NATO CRESTE MASIV NUMARUL DE SOLDATI CARE SINT IN STARE DE ALERTA

NATO va mări masiv numărul trupelor sale care sînt la un grad înalt de pregătire armată, la peste 300.000 de soldați, a anunțat luni secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, transmite Reuters.

„Vom transforma forța de răspuns NATO și vom mări numărul trupelor cu grad înalt de pregătire armată la mult peste 300.000”, le-a spus reporterilor Jens Stoltemberg, înaintea summitului Alianței care va avea loc în această săptămînă la Madrid. Forța de reacție rapidă a NATO, care este forța de răspuns NATO, pînă acum avea 40.000 de soldați.

La summitul de la Madrid, NATO va schimba și comunicarea privind Rusia care în ultima strategie a alianței din 2010 încă era descrisă ca fiind un partener strategic. „Acesta nu va fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom agreea la Madrid”, a spus Stoltenberg. „Mă aștept ca aliații să spună clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre, pentru valorile noastre și pentru ordinea internațională bazată pe reguli”, a mai afirmat oficialul.