În vizita efectuată în Rusia, Kim Jong Un a ajuns și la Vladivostok

Liderul Nord-coreean Kim Jong Un a sosit Sîmbătă la Vladivostok, în Extremul Orient rus, unde a fost primit de ministrul Apărării Serghei Şoigu, a anunţat agenţia oficială de presă Tass citată de Reuters şi AFP.

Kim Jong Un, care efectuează în Rusia prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, a sosit pe aeroportul Knevichi din Vladisvostok venind din oraşul Komsomolsk pe Amur, unde a vizitat, Vineri, fabrici de avioane, a indicat Tass.

Miercuri, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderul Nord-coreean, Kim Jong Un, au căzut de acord asupra unei cooperări mai strînse, pe fondul temerilor Occidentului că Phenianul ar putea furniza Moscovei muniţie pentru a fi folosită în războiul ei împotriva Ucrainei. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat că s-ar fi ajuns la o înţelegere militară între cei doi lideri.

Continuînd vizita în Estul Rusiei, Kim Jong Un a inspectat cel mai recent avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 la Komsomolsk pe Amur. Potrivit informaţiilor publicate de ministrul rus al Industriei, Denis Manturov, Moscova îşi propune să coopereze cu Phenianul în producţia de aeronave.

Lui Kim i s-au arătat facilităţi de producţie pentru Su-35 şi Su-57, devenind doar al doilea vizitator străin care inspectează cabina de pilotaj a aparatului Su-57 după preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

După ce asistat la un zbor demonstrativ al unui Su-35, trenul blindat al lui Kim a părăsit oraşul îndreptîndu-se spre Vladivostok, potrivit presei ruse.