ÎN UTA GAGAUZ-YERI ESTE MARCATĂ CONSTITUIREA AUTONOMIEI ÎN CADRUL R. MOLDOVA

La Comrat se desfăşoară mai multe acţiuni prilejuite de aniversarea a XX-a de la constituirea Unităţii Teritorial-Administrative Gagauz-Yeri cu titlu de autonomie în cadrul Republicii Moldova.

Pentru astăzi este programată conferinţa internaţională cu genericul „20 de ani ai UTA Gagauz-Yeri: trecut, prezent, viitor. Rolul şi locul autonomiei în R. Moldova”. La forum participă politicieni, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în ţara noastră şi ai unor structuri internaţionale.

Cu acest prilej, la Comrat au sosit ex-preşedinţii ai R. Moldova, Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin, preşedintele Parlamentului în exerciţiu, Igor Corman, deputaţi, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola. De asemenea, Mehemt Selim Kartal şi Farit Muhametşin, ambasadorii Turciei şi Federaţiei Ruse la Chişinău, reprezentanţi ai Agenţiei Internaţionale Turce pentru Cooperare ş.a., potrivit portalului Gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, în incinta Palatului de cultură din Comrat are loc o expoziţie-iarmaroc denumită „Găgăuzia – 20 de ani”. Acţiunea este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie din regiune împreună cu Primăria Comrat.

La expoziţie participă agenţi economici din UTA Gagauz-Yeri, dar şi din alte localităţi ale ţării. Zeci de întreprinderi din domeniile industriei alimentare, mobilei, vinificaţiei, farmaceuticii etc. îşi comercializează mărfurile la preţ de producător.

Sursa: Moldpres