În urma unor atacuri ucrainene, circa 5.000 de copii au fost evacuaţi din Belgorod

Aproximativ 5.000 de copii au fost evacuaţi din regiunea rusă Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, în urma mai multor săptămîni de bombardamente ucrainene, anunţă Sîmbătă gubernatorul regiunii, după ce autorităţile regionale au anunţat, săptămîna trecută, că 9.000 de copii urmau să fie transferaţi în alte regiuni, după o serie de bombardamente şi atacuri cu drone soldate cu 12 morţi civili, relatează AFP.

”Cinci mii dintre copiii noştri se află deja în afara regiunii. Ieri (Vineri), 1.300 de copii au sosit la Sankt Petersburg, Briansk şi Mahacikala, anunţă guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Copiii rămaşi în regiune în localităţi din apropierea frontierei, inclusiv în capitala regională, Belgorod, urmează să înveţe la distanţă începînd din Aprilie, anunţă el.

Magazinele nevoite să închidă din cauza atacurilor ucrainene urmează să fie autorizate să redeschidă cu condiţia ca ”personalul să fie format în acordarea de prim ajutor” şi ca bandă adezivă să fie lipită pe geamuri, anunţă Viaceslav Gladkov.

Belgorodul a fost în mai multe rînduri ţinta unor atacuri ucrainene ”oarbe” de la începutul războiului, în urmă cu peste doi ani, acuză oficiali ruşi.

Vineri, o dronă ucraineană a căzut pe un bloc de mai multe etaje în oraşul Belgorod, omorînd un bărbat şi rănind alţi două persoane, inclusiv pe soţia victimei, anunţă Viaceslav Gladkov.