În ultimele cinci zile, pe țărmurile din Antalya, au fost găsite șase cadavre

Autoritățile turce au descoperit pe 21 Ianuarie un alt cadavru pe plaja unui hotel din provincia sudică Antalya, ridicînd la șase numărul cadavrelor găsite pe plajele din oraș în ultimele cinci zile, ceea ce a stîrnit îngrijorări și speculații cu privire la acest incident.

După ce, în jurul orei 10:30, personalul hotelului a raportat forțelor de securitate un corp fără viață pe malul mării, Poliția și profesioniștii din domeniul Sănătății au confirmat că trupul găsit era al unui bărbat, fără a oferi mai multe informații despre incident, scrie hurriyetdailynews.com.

Cinci cadavre fuseseră găsite anterior pe diferite plaje dintr-o zonă de 73 de kilometri din Antalya, oficialii menționînd că unele cadavre nu puteau fi identificate, deoarece erau grav descompuse, în timp ce altele prezentau semne de dezmembrare.

După descoperirea unui cadavru de copil și a unui cadavru de adult pe plajele din Alanya și Manavgat, pe 17 Ianuarie, două cadavre au fost găsite în Manavgat și unul în Serik, pe 20 Ianuarie.

Ca urmare a posibilității ca trupul de sex feminin găsit în Serik să fie al lui Merve Șevval Elmas, în vîrstă de 18 ani, care a dispărut în Antalya în urmă cu 13 zile, familia acesteia din Istanbul a sosit în oraș pentru prelevarea de probe ADN.

Presa locală a indicat că ofițerii de Poliție de investigație iau în considerare posibilitatea ca incidentul să aibă legătură cu scufundarea unei ambarcațiuni care transporta migranți ilegali.

Coastele turcești au fost o rută majoră pentru migranții ilegali care încearcă să treacă în Europa, în special de la începutul războiului civil sirian, în 2011. Mai multe organizații pentru drepturile omului au descris Mediterana ca fiind cea mai mortală rută de migrație.