În Sudul Rusiei, o dronă a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol

O dronă a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol din Sudul Rusiei, iar bombardamentele au lovit un oraș rusesc din apropierea graniței pentru a treia oară într-o săptămînă, avariind clădiri și incendiind vehicule, au declarat Miercuri oficiali ruși, citați de Reuters , informează mediafax.

La o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a trimis drone pentru a ataca clădiri din Moscova, guvernatorul regiunii ruse Krasnodar a declarat că o dronă a fost cauza probabilă a incendiului izbucnit la rafinăria de petrol Afipsky.

Incendiul a fost stins în scurt timp și nu au existat victime, a declarat guvernatorul Veniamin Kondratyev pe Telegram. Rafinăria Afipsky nu este departe de portul Novorossiisk de la Marea Neagră, în apropierea unei alte rafinării care a fost atacată de mai multe ori în această lună.

Nu au existat informații imediate despre cine a lansat drona, dar Moscova a acuzat Kievul de creșterea numărului de atacuri în interiorul Rusiei în ultimele săptămîni, în timp ce Rusia a bombardat în mod repetat orașele ucrainene cu drone și rachete.

O lovitură de artilerie ucraineană a rănit cel puțin o persoană în orașul rusesc Shebekino, la aproximativ 7 km la Nord de granița cu regiunea ucraineană Harkov, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters notează că Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din Rusia sau de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.