În noaptea de Sîmbătă spre Duminică, ucrainenii au contracarat cel mai mare atac rusesc cu drone de la începutul invaziei ruse

Ucraina a anunţat că a respins, în noaptea de Sîmbătă spre Duminică, ”cel mai mare atac cu drone” asupra Capitalei sale de la începutul invaziei ruse, autorităţile militare ucrainene afirmînd că au distrus 52 din 54 de drone explozive lansate de Moscova asupra ţării, dintre care „mai mult de 40” asupra Capitalei Kiev, informează AFP, potrivit agerpres

„În total, a fost înregistrat un număr record de drone explozive: 54!”, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene pe Telegram, afirmînd că au distrus 52 de drone.

Deocamdată, autorităţile au înregistrat doi morţi şi trei răniţi la Kiev.

„Acesta este atacul cu drone cel mai mare împotriva Capitalei de la începutul invaziei” ruse, a deplîns Administraţia militară regională pe Telegram, precizînd că acesta „s-a derulat în mai multe valuri, iar alerta aeriană a durat peste 5 ore”.

Privit datelor preliminare, peste 40 de drone ruse au fost distruse de apărarea antiaeriană” deasupra Kievului, a anunţat aceasta.

Potrivit Administraţiei regionale, ”după distrugerea de drone ruse, resturi au căzut pe imobile de şapte etaje în cartierul Golosiivskii, ucigînd o persoană şi rănind o alta”.

De asemenea, un incendiu a izbucnit într-o zonă de depozite, iar flăcările s-au răspîndit pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, omorînd o persoană, potrivit aceleiaşi surse.

În cartierul Solomianskii, un bărbat de 41 de ani a decedat şi o femeie de 35 de ani a fost spitalizată, potrivit primarului Capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko.

„Astăzi, inamicul a decis să-i ‘felcite’ pe locuitori de Ziua Kievului cu dronele lor ucigaşe”, au subliniat autorităţile regionale, menţionînd sărbătoarea oraşului celebrată Duminică.

Acesta este al 14-lea atac cu drone asupra Kievului de la începutul lunii Mai, potrivit autorităţilor.

În total, ”54 de drone explozive au fost lansate dinspre regiunile Briansk şi Krasnodar din Rusia”, au precizat forţele aeriene ucrainene, precizînd că au interceptat 52.