În consecința unui atac israelian soldat cu moartea a şapte angajaţi, World Central Kitchen îşi suspendă activităţile

Organizaţia neguvernamentală World Central Kitchen (WCK) a anunţat, Marţi, că şapte dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană în Gaza, şi că a decis suspendarea activităţilor sale în regiune, informează AFP.

”World Central Kitchen este devastată să confirme că şapte membri ai echipei noastre au fost ucişi în Gaza într-o lovitură a IDF, forţele armate israeliene”, a declarat ONG-ul cu sediul în SUA, într-un comunicat.

”Printre victime se află cetăţeni din Australia, Polonia, Regatul Unit, un cetăţean cu dublă naţionalitate americană şi canadiană, şi o persoană palestiniană”, a precizat WCK.
Organizaţia a mai anunţat că a decis să îşi suspende operaţiunile în regiune.

De la declanşarea războiului, în Octombrie, World Central Kitchen a participat la operaţiuni de asistenţă, mai ales oferindu-le mese locuitorilor înfometaţi ai Gazei.

WCK este una din cele două organizaţii neguvernamentale care participă activ la aducerea de ajutoare în Gaza cu vaporul din Cipru, şi a luat parte la construirea unui ponton temporar.

Organizaţia a afirmat că, în momentul loviturii, echipa sa se deplasa într-un convoi compus din două maşini blindate cu logoul WCK şi un vehicul uşor.

În pofida coordonării mişcărilor cu IDF, convoiul a fost lovit în timp ce părăsea depozitul din Deir al-Balah, unde echipa descărcase peste 100 tone de ajutor alimentar umanitar adus în Gaza pe cale maritimă”, a precizat organizaţia în comunicat.