MUNICIPIUL CHIŞINĂU VA APLICA UN BUGET PROVIZORIU

Municipiul Chişinău va aplica un buget provizoriu pentru anul 2015. Decizia a fost luată deoarece capitala nu are aprobat bugetul pentru anul curent în lectura a doua. Despre aceasta a anunţat Primăria Chişinău.

Conform Legii finanţelor şi responsabilităţilor bugetar-fiscale, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziţie privind bugetul provizoriu pentru anul curent. Acesta a fost format şi urmează a fi executat în conformitate cu prevederile bugetului pentru anul 2014, cu anumite particularităţi. Bugetul provizoriu va fi aplicat pînă la adoptarea în lectură finală a bugetului capitalei pentru anul 2015.

Veronica Herţa, şefa Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău, a declarat că potrivit bugetului provizoriu, a fost exclus sau redus volumul programelor de cheltuieli finalizate sau în curs de finalizare. Totodată, în perioada aplicării acestuia nu se permite efectuarea cheltuielilor pentru acţiuni noi.

Astfel, partea de venituri a bugetului provizoriu constituie 2 miliarde 794 mln de lei, cu o majorare de 65 mln. "Este o creştere argumentată prin majorarea transferurilor cu destinaţie specială care vor fi primite în anul curent", a precizat şefa Direcţiei finanţe. La capitolul cheltuieli a fost stabilită suma de 2 miliarde 856 mln de lei sau o reducere de 63 mln faţă de cheltuielile aprobate pentru anul trecut.

Sursa: Moldpres