MTID VA COLABORA CU GUVERNUL ROMÂNIEI LA CONSTRUCŢIA PODURILOR ŞI DRUMURILOR

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) din Republica Moldova va coopera cu Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură a României în domeniul construcţiei podurilor şi drumurilor. Un Memorandum de cooperare a fost semnat astăzi, în cadrul vizitei la Bucureşti a ministrului Vasile Botnari.

Potrivit lui Botnari, o asemenea colaborare este extrem de necesară, în condiţiile în care cele două ţări au convenit să demareze, în timpul apropiat, mai multe proiecte investiţionale comune ce ţin de construcţia şi modernizarea podurilor peste Prut.

"Avem o agendă consistentă în domeniul rutier şi de construcţie a podurilor, pentru care vrem să stabilim o colaborare intensă. Sîntem interesaţi şi de efectuarea unui schimb de cunoştinţe şi experienţă în domeniul rutier, pe care România a obţinut-o în procesul de aderare la Uniunea Europeană", a spus Vasile Botnari.

La rîndul său, directorul Departamentului, Alexandru Năstase, a reconfirmat disponibilitatea Guvernului României de a oferi Moldovei asistenţa necesară: "Aveţi tot sprijinul în demararea proiectelor convenite, atît în ceea ce ţine de construcţia şi modernizarea podurilor, cît şi în oferirea normelor tehnice şi standardelor europene în construcţia drumurilor"

În cadrul discuţiilor, părţile au convenit demararea deja din acest an a reabilitării podului Galaţi-Giurgiuleşti şi construcţia în perspectivă a unui pod nou la Giurgiuleşti. Totodată, s-a discutat despre construcţia podului rutier de la Ungheni, cu finanţare europeană, începînd cu anul 2015.

Sursa: Moldpres