MOTIUNEA DE CENZURA IMPOTRIVA CABINETULUI DE MINISTRI A ESUAT

După cinci ore de discuții aprinse în sala legislativului, moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri condus de premierul Ion Chicu, a fost astăzi respinsă. Pentru moțiune au votat 46 de deputați, comunică Moldpres.

În raportul prezentat în fața aleșilor poporului, premierul a făcut o retrospectivă a activității executivului din ultimele luni. El a trecut în revistă realizările cabinetului pe care îl conduce și a menționat că pandemia este o adevărată încercare nu doar pentru țara noastră dar și pentru întreg globul.

Prim-ministrul s-a referit, în raport, la starea lucrurilor din diferite domenii social-economice și la eforturile întreprinse de echipa guvernamentală pentru gestionarea bună a situației, concluzionînd că Guvernul și în continuare este determinat să facă față provocărilor și contează în acest proces pe suportul Parlamentului.

”Indiferent de votul Dumneavoastră, atît timp cît sîntem în Cabinetul de miniștri, vom face tot ce este posibil ca să nu admitem deteriorarea situației”, a declarat premierul.

Șeful executivului a specificat că în această perioadă au fost luate și decizii dificile, iar criza economică provocată de pandemie dar și de condițiile climaterice nefavorabile, s-ar putea acutiza.

La finalul raportului, premierul a fost aplaudat de partidele din coaliția de guvernare și huiduit de opoziție. După mai multe luări de cuvînt, moțiunea a fost respinsă.