MONICA BABUC, ALEASA PRESEDINTE INTERIMAR AL PDM

Monica Babuc a fost aleasă în funcția de președinte interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, Monica Babuc a menționat că Partidului Democrat îi revine un rol important în viața politică din Republica Moldova. „Faptul că Partidul Democrat are o istorie bogată și are oameni competenți, înseamnă că noi avem șansa să jucăm un rol important în politica moldovenească”, consideră ea.

Acest lucru, potrivit Monicăi Babuc, poate fi realizat prin definirea locului de centru-stînga de sorginte social-democrată europeană, care să rezolve problemele sociale ale oamenilor, dar și creînd parteneriate foarte importante cu partide din aceiași familie politică din regiune.

Potrivit președintelui interimar, PDM poate ocupa locul cel mai onorabil de centru-stînga de reprezentanță a unei social-democrații europene veritabile în țară. Lidera democraților a mai spus că PDM are oameni competenți, profesioniști și responsabili și o structură puternică în teritoriu, care trebuie menținută și dezvoltată.

Monica Babuc a fost Ministru al Culturii (2013-2017), Ministru al Educației, Culturii și Cercetării (2017-2019), Vicepreședinte al Parlamentului (2019-2020), deputată și vicepreședinte al PDM.

Totodată, Consiliul Politic Național a decis să completeze componența Biroului Executiv al formațiunii cu trei membri noi din zonele de Nord, Centru și Sud ale țării: respectiv Ghenadie Muntean, (Nord), Ion Sula, (Centru) și Nicolae Prițcan, (Sud).

Fostul președinte al PDM, Pavel Filip, s-a retras de la conducerea formațiunii acum jumătate de lună.

Sursa: IPN