MOLDOVENII LUI PUTIN

Cîți sunt cei care vor ca Rusia „să elibereze Moldova”?

Autor: Mihai CONȚIU

Trezește îngrijorare, nu și mirare, faptul că societatea civilă și partidele politice nu analizează fenomenul și nu reacționează cu vehemență împotriva acelor lideri de opinie moldoveni care aplaudă și încurajează agresiunea criminală ordonată de Vladimir Putin în Ucraina. Aproape că au fost trecute cu vederea sau receptate ca ”o normalitate democratică” cîteva declarații revoltătoare, diversioniste și agresive ale lui Aleksandr Kalinin, liderul „Partidului Regiunilor”, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Într-un interviu pentru portalul rus de ştiri pravda.ru, Aleksandr Kalinin a afirmat că ”în Republica Moldova ar exista un laborator biologic”; că ”ucrainenii, anticipînd că militarii ruşi vor prelua controlul asupra laboratoarelor biologice din Ucraina, ar fi transferat în Moldova mai multe probe biologice”; că ”secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, care a vizitat Chişinăul, ar fi stat în Moldova timp de trei zile, în contextul în care urma să fie transportate probe biologice din Ucraina în Moldova”; că ”NATO ar planifica să disloce trupe militare în Moldova”; că ”partizanii ucraineni trec noaptea frontiera Republicii Moldova şi se stabilesc în păduri, fiind înarmaţi”; că ”ruşii din Moldova sunt discriminaţi şi că acestora nu li se permite să vorbească în rusă”.

În contextul aberației cu așa-zișii partizani, Kalinin întreabă retoric, cu perversiune putinistă: „Iată spuneţi-mi, care ar trebui să fie acţiunile de mai departe ale Rusiei şi Moldovei, cînd aceşti partizani îşi vor desfăşura acţiunile lor din pădurile Moldovei?”

În consecința afirmațiilor delirante și diversioniste, Kalinin a lansat următorul apel către Vladimir Putin: „Stimate Vladimir Putin, cetăţenii Republicii Moldova sprijină decizia dvs. privind operaţiunea specială de pe teritoriul Ucrainei. Puterea de la Chişinău reprezintă alegerea a 8% din populaţia R. Moldova. Circa 70% din cetăţeni pledează pentru relaţii bune cu Rusia, ei sunt vorbitori de rusă. În numele cetăţenilor Republicii Moldova şi al Partidului Regiunilor, ne adresăm către dvs. să duceţi pînă la final operaţiunea specială, să învingeţi fascismul şi să nu permiteţi ca acesta să se extindă din nou!”.

Să nu-ți vină să-i dai ”o palmă-n bot cu piciorul” cînd acest șovin vorbește în numele cetățenilor Republicii Moldova? Observați că, printre altele, acest diversionist politic primejdios se înscrie și în linia trasată de Ambasada rusă, care a deschis un fel de linie fierbinte pentru rusofilii care trebuie să reclame că se simt discriminați! Sfidînd deschis Constituția, Statul Republica Moldova, suveranitatea și independența Țării, acest Kalinin îl roagă practic pe Putin să ordone invadarea Republicii Moldova. La modul cel mai concret cu putință, Kalinin poate fi inculpat penal într-un mod extrem de grav. În contextul legii marțiale, Președintele ucrainean a sistat funcționarea partidelor pro-ruse din această Țară. În situația în care se află Republica Moldova, oare de ce conducerea Țării nu ia în calcul suspendarea acelor partide care sunt de acord cu genocidul, cu crimele împotriva umanității din Ucraina, făcînd apel deschis către Putin să cotropească militar și Moldova?

Zilele trecute, avînd totuși acces la Facebook, ”rusofilul didacticist” Iurie Roșca afirma că ”America imperialistă și occidentul satanic i-au declarat război Rusiei lui Putin pe teritoriul Ucrainei”. Ca să vedeți pentru ce a citit Roșca atîtea cărți! De fapt, și marele prozator român Mihail Sadoveanu filorus s-a-ntors cu curul la Apus, ca s-arate Apusului care-i fața rusului! În tot acest timp, la ordinul lui Putin, armata lui de mercenari ucide copii, mame însărcinate și civili, bombardînd spitale, școli, blocuri de locuințe, edificii culturale etc. Orașe întregi din Ucraina șterse de pe fața Pămîntului!

Unii vor fi tentați să creadă că fac o afirmație riscantă atunci cînd spun că peste 50% dintre moldoveni ar primi armata criminală a lui Putin în Moldova cu brațele deschise. ”Veterani sovietici” cum sunt Kalinin ori Roșca nu ne miră, dar dacă, totuși, criminalul Putin va ordona invazia Moldovei, o să vedeți cum ”armata rusă eliberatoare” va fi aplaudată de o mulțime de unioniști și proeuropeni care i-au dus de nas pe moldoveni ani în șir de pe ecranele televiziunilor!

Nu-i o afirmație hazardată! Gîndiți-vă la găgăuzi, la transnistrenii, ca parte teritorială a Republicii Moldova, la cei din Taraclia, cei din zona Bălți și la ”greii din Chișinău”!

Poziția PSRM și a PCRM față de Rusia lui Putin este bune cunoscută! Dar, de exemplu, ce fac Mark Tkaciuk și Iurie Muntean cu partidul lor numit ”Congresul Civic” – strîng, în taină, ajutoare pentru refugiații nefericiți din Ucraina sau așteaptă cu nerăbdare ordinul lui Putin ca să înăbușe Republica Moldova în sînge?