MOLDOVA ISI PROPUNE SA REDUCA CU CEL PUTIN 50% NIVELUL DE SARACIE ABSOLUTA PINA IN 2030

Republica Moldova își propune să reducă cu cel puțin 50% nivelul de sărăcie absolută pînă în 2030. Acest obiectiv se regăsește în Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, aprobată în lectura a doua de Parlament. Este vorba despre un document național de viziune strategică pe termen lung care indică direcțiile de dezvoltare a țării, transmite IPN.

Documentul stabilește zece obiective generale utilizate pentru măsurarea calității vieții la nivelul Uniunii Europene. Printre ele: creșterea veniturilor din surse durabile și atenuarea inegalităților; îmbunătățirea condițiilor de trai; garantarea educației relevante și de calitate pe tot parcursul vieții.

Strategia va fi documentul de referință în procesul de elaborare a cadrului bugetar pe termen mediu și definește inclusiv consolidarea rezilienței Republicii Moldova în eventualitatea unor crize noi. De asemenea, documentul va ghida asistența partenerilor de dezvoltare în raport cu prioritățile naționale de dezvoltare și va asigura o mai bună coordonare a proiectelor de asistență.

Sursa: IPN