MITING IN SCUARUL TNOB: IGOR DODON – PRESEDINTE!

În fața Teatrului Național de Operă și Balet astăzi, 13 noiembrie, a avut loc un miting în susținerea candidatului la prezidențiale, Igor Dodon. De la eveniment nu au lipsit deputații din Partidul Socialiștilor, primarul capitalei, dar și însuși concurentul electoral. Igor Dodon i-a îndemnat pe oameni să-l voteze duminică, iar „dacă va fi nevoie, a doua zi după alegeri, să vină să apere victoria”, transmite IPN.

În fața mulțimii a venit și Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat prezidențial. Acesta a declarat, în cîteva zile, urmează să fie luată o decizie importantă – unde și cum se va mișca Republica Moldova. Acesta a îndemna oamenii să se unească și să demonstreze că patria nu este decît Moldova și ea trebuie apărată.

Candidatul a declarat că pe 15 noiembrie oamenii trebuie să iasă să voteze „contra acestei bande” și că „nu va permite să le fie luată patria”. Totodată, potrivit lui, „dacă va fi nevoie, pe 16 noiembrie, oamenii trebuie să iasă să-și apere victoria – și nu pentru Dodon, dar pentru țară”.

Prezent la eveniment, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că, pentru a construi ceva, este nevoie de o echipă, de determinare, de responsabilitate, de voință politică și „acest lucru este caracteristic pentru candidatul pe care îl susține”. Potrivit lui, este foarte important că președintele, legislativul, executivul, administrațiile locale muncesc în unison.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a spus că astăzi, în toate orașele țării, zeci de mii de oameni în toate orașele din Moldova – deputați, consilieri, primari etc. au ieșit să spună că își doresc o victorie, care va fi a poporului, precum și că vor să construiască o altă țară în care toți să fie egali.

Igor Dodon candidează pentru al doilea mandat de președinte independent, însă este susținut de Partidul Socialiștilor. La fel ca și la alegerile prezidențiale din 2016, el se va duela în turul doi cu candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, după ce pe 1 noiembrie, cei doi au acumulat cele mai multe voturi, niciunul însă nu a avut jumătate din sufragii pentru a fi declarat învingător din primul tur.

Sursa: IPN