Mircea Geoana explica ce a obtinut Romania dupa vizita vicepresedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucuresti

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat că vizita vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, la Bucureşti, reprezintă o reconfirmare a faptului că România, alături de Polonia, reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO.

Întrebat, la Antena 3, ce este cel mai important pentru România din angajamentele pe care SUA le-a luat astăzi în mod public şi ferm, Micea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a explicat că vizita „este o reconfirmare a faptului că România, alături de Polonia, reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federaţiei Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămîne fără consecinţe, a completat liderul NATO, argumentînd că, dacă va fi nevoie, vom merge la sancţiuni şi mai severe împotriva Federaţiei Ruse.

Liderul NATO a preciza că Alianţa este vigilentă, este puternică. „NATO este o alianţă defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina avînd grijă ca acest război, complet ilogic, să nu escaladeze într-un război şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă. Cu cît vedem mai multe trupe NATO în România, cu atît România este mai sigură şi mai bine apărată”, a spus Mircea Geoană la Antena 3.