Ministru britanic de Finanțe are "foarte puţină încredere în ceea ce spune Guvernul rus despre atacul sîngeros de Vineri"

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a pus, Duminică, la îndoială versiunea preşedintelui rus Vladimir Putin după atacul sîngeros de Vineri seara de la periferia Moscovei, spunînd că are "foarte puţină încredere" în ceea ce a spus Guvernul rus, relatează AFP.

Putin a promis, Sîmbătă, că îi va pedepsi pe toți cei responsabili pentru atacul care s-a soldat cu cel puțin 133 de morți într-o sală de concerte de lîngă Moscova, afirmînd că atacatorii au fost arestaţi în timp ce se îndreptau către Ucraina, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

"Orice pierdere de vieţi civile este absolut îngrozitoare, chiar dacă se întîmplă în ţări a căror guvernare o dezaprobăm ferm şi nu putem decît să sperăm că vinovaţii sunt prinşi", a declarat Jeremy Hunt pentru televiziunea Sky News.

Întrebat însă despre explicaţiile oferite de Moscova, ministrul britanic a spus că are "foarte puţină încredere în ceea ce spune Guvernul rus".

"Ştim că el creează o cortină de fum propagandistică pentru a apăra o invazie complet diabolică a Ucrainei", a continuat el.

"Accept ceea ce spune Guvernul rus cu mare prudenţă, (...) după tot ce am văzut din partea lor în ultimii ani", a spus Jeremy Hunt.

Duminică a fost declarată zi de doliu naţional în Rusia după masacrul comis Vineri, cel mai sîngeros atac de pe teritoriul european revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.
Indivizi au pătruns în sala de spectacole Crocus City Hall, înainte de a deschide focul cu arme automate asupra mulţimii şi de a declanşa un incendiu cu un lichid inflamabil, provocînd moartea a cel puţin 133 de persoane.