MINISTERUL BRITANIC AL APARARII: FORTELE AEROPURTATE RUSESTI, IN CENTRUL CELOR MAI MARI ESECURI MILITARE DIN UCRAINA

În analiza de joi dimineață a războiului, Ministerul britanic al Apărării spune că forțele aeropurtate ale Rusiei, cunoscute și ca trupe de elită, au fost puternic implicate în mai multe eșecuri tactice notabile de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Londra precizează că aceste eșecuri includ încercarea de înaintare pe axa Kiev prin aerodromul Hostomel în martie, avansul blocat pe axa Izium din aprilie și traversările recente eșuate și costisitoare ale rîului Siverskyi Doneț.

Britanicii subliniază și că doctrina militară rusă atribuie forțelor aeriene ale Rusiei unora dintre cele mai solicitante operațiuni. Acestea includ 45.000 de oameni și sînt compuse în mare parte din soldați profesioniști contractați. Membrii săi se bucură de un statut de elită și sînt adesea plătiți suplimentar.

Ministerul britanic al Apărării mai spune că forțele aeriene ale Rusiei au fost angajate în misiuni mai potrivite pentru infanterie blindată mai grea și au suferit pierderi grele în timpul campaniei. Performanța lor mixtă reflectă probabil o gestionare defectuoasă din punct de vedere strategic a acestei capacități și eșecul Rusiei de a-și asigura superioritatea aeriană.

Angajarea defectuoasă a forțelor aeriene ale Rusiei în Ucraina evidențiază modul în care investiția semnificativă a lui Putin în forțele armate în ultimii 15 ani a dus la o forță generală dezechilibrată, mai spune Londra.

Eșecul de a anticipa rezistența ucraineană și gradul de mulțumire ulterioară a comandanților ruși au dus la pierderi semnificative în multe dintre unitățile de elită din Rusia, se mai arată în raportul Ministerul britanic al Apărării.

Sursa: digi24.ro