MIHAIL FORMUZAL VREA SĂ CONECTEZE GĂGĂUZIA LA PIAŢA DE GAZE DIN UNIUNEA VAMALĂ

Găgăuzia doreşte să se integreze pe piaţa gazelor din Uniunea Vamală, prin intermediul întreprinderii nou create care gestionează cele aproximativ 400 de kilometri de reţele de gaz de pe teritoriul Găgăuziei, ce nu sînt la balanţa „Moldovagaz”. Anunţul a fost făcut de başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, la o conferinţă de presă, care a precizat că acţiunile în această direcţie vor fi în limitele legislaţiei moldoveneşti.

Mihail Formuzal a spus că integrarea pe piaţa de gaze a Uniunii Vamale va oferi posibilitatea procurării gazului la preţuri convenabile pentru toţi cetăţenii Găgăuziei şi va asigura securitatea energetică a regiunii.

„Sînt banii publici pe care îi concentrăm în această întreprindere. Trebuie să asigurăm funcţionarea acesteia şi după aceasta ne vom gîndi ce vom face cu aceste reţele şi cum le vom exploata, pentru a obţine beneficii maxime pentru cetăţeni”, a spus başcanul.

„În prezent, pensia medie a populaţiei este de 70-80 de dolari pe lună, însă pe perioada rece a anului pentru a achita facturile la agentul termic este nevoie de circa 150-200 de dolari pe lună. Este o problemă a societăţii. Noi ne ocupăm de această chestiune, însă în limitele legislaţiei Republicii Moldova”, a subliniat Mihail Formuzal.

Sursa: IPN