MARŞUL SOCIALIŞTILOR „PENTRU MOLDOVA ÎN UNIUNEA VAMALĂ”

Trebuie să oprim haosul şi să facem ordine în ţară

Duminică, la Chişinău, potrivit unui comunicat al socialiştilor, peste 50 de mii de cetăţeni din întreaga ţară au participat la marşul şi mitingul organizat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”. Reprezentanţi ai tutror regiunilor s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a declara sus şi tare că Moldova are nevoie de Altceva, că Moldova are nevoie de o altă guvernare, că viitorul Moldovei este alături de Rusia puternică, în cadrul Uniunii Vamale, se mai afirmă în comunicatul PSRM.

Igor Dodon, liderul PSRM a salutat faptul că cei prezenţi la manifestaţie au venit de bună voie, fără a executa ordinele cuiva. Dodon a criticat dur guvernarea actuală, care, fără a întreba poporul, a semnat Acordul nefericit de Asociere cu Uniunea Europeană, distrugînd, astfel agricultura, economia ţării şi punînd în pericol soarta a sute de mii de cetăţeni, aflaţi la muncă peste hotare. Mai mult, potrivit lui Dodon, se încearcă lipsirea Republicii Moldova de statutul de neutralitate, precum şi renunţarea la independenţa Moldovei de dragul statutului de colonie europeană de categoria a doua.

Mars_2 copy.jpg

Igor Dodon a mai menţionat că timp de 5 ani puterea actuală a jefuit poporul şi acum a venit timpul să plece. „Partidele eurounioniste de dreapta şi-au dovedit incapacitatea şi lipsa dreptului moral de a conduce statul. Răbdarea poporului a ajuns la limită! Sînt convins că în noul Parlament majoritatea o vor forma patrioţii şi stataliştii, deoarece majoritatea absolută a cetăţenilor ţării noastre se pronunţă pentru relaţii prieteneşti cu Rusia şi „pentru Moldova în Uniunea Vamală”– lucru confirmat de cele peste un milion de semnături colectate şi adunările cetăţenilor, care au avut loc pe întreg teritoriu al ţării”, a mai spus Igor Dodon.

Liderul PSRM a dat asigurări participanţilor la marş că socialiştiivor face ordine în ţară, vor denunţa Acordul de Asociere cu UE, vor redresa economia ţării, vor revizui şi vor majora indemnizaţiile sociale, pensiile şi salariile bugetarilor, vor relansa relaţiile prieteneşti cu Rusia şi vor întoarce piaţa rusească pentru produsele moldoveneşti.

În faţa participanţilor la miting au mai luat cuvîntul Ion Ceban, membru PSRM, deputat în Parlamentul RM, Eduard Smirnov, ex-preşedinte al PSRM, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, Marina Radvan, membru al aripei tinere a PSRM, mişcării „Garda Tînără”. La finele mitingului a avut loc un concert festiv, susţinut de vedetele estradei ruse - Iosif Kobzon şi Alexandr Marşal.

Participanţii la marşul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală” au adoptat şi o rezoluţie în care, între altele, se declară că “Activitatea destructivă a guvernării actuale, care acţionează conform indicaţiilor de la Bruxelles şi Washington, a adus deja Moldova în pragul unui colaps social şi economic. Eurounioniştii şi-au demonstrat incapacitatea de a conduce statul şi de a dezvolta ţara. Peste 80 la sută din cetăţeni consideră că ţara are un curs greşit, iar nivelul de încredere faţă de guvernare este cel mai scăzut din ultimii cinci ani. 

Economia ţării se află în declin. Bugetarii, pedagogii, medicii, pensionarii sînt daţi uitării de către autorităţi. 

În Moldova, peste un milion de oameni trăiesc sub limita sărăciei. Pensiile şi indemnizaţiile nu sînt suficiente nici măcar pentru procurarea produselor alimentare, a medicamentelor şi achitarea serviciilor comunale. Mai mult de un milion de cetăţeni sînt nevoiţi să muncească în afara ţării. Tinerii nu-şi văd viitorul în Moldova. Acordul de Asociere a paralizat agricultura. Fermierii nu au unde-şi realiza producţia, sute de mii de tone de mere, piersice, prune, struguri nu mai trebuiesc nimănui şi sînt lăsate să putrezească. În situaţie de risc sînt puşi mai mult de 700 mii de cetăţeni ai Moldovei, aflaţi la muncă în Rusia.

Guvernarea a interzis unui număr de peste 150 mii de persoane să voteze la alegeri, deoarece nu le-a oferit timp şi posibilitate de a-şi schimba paşapoartele de tip vechi cu acte de tip nou, declarîndu-i pe aceşti oameni drept cetăţeni de calitate „inferioară”. 

Au fost lichidate peste 200 de şcoli, sînt închise spitale. Satele moldoveneşti sînt în delăsare. Sub pretextul integrării europene, oligarhii de la guvernare jefuiesc statul, înmulţindu-şi averile. Libertarea cuvîntului este călcată în picioare. Opoziţia şi cei care nu împărtăşesc viziunile puterii sînt persecutaţi de regim.

„Istoria de succes” a eurounioniştilor e reprezentată de un sistem judiciar corupt, de sărăcie totală, de un sector agrar devastat, de o ignorare totală a opiniei poporului la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, atac calculat împotriva statalităţii moldoveneşti, asupra neutralităţii statului. Viitorul Moldovei în calitate de stat suveran şi independent este pus sub semnul întrebării.

Trebuie să oprim acest haos şi să facem ordine în ţară”.