MAROC - SPANIA 0-0 (3-0 D.L.D.). AFRICANII PRODUC SURPRIZA SI SE CALIFICA IN ”SFERTURI”

Maroc a produs surpriza la Cupa Mondianlă din Qatar și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, după ce a trecut de Spania la loviturile de departajare cu 3-0 și după ce partida s-a încheiat 0-0, în 120 de minute.

Prima repriză a meciului dintre cele două naționale a fost una echilibrată. Hakimi, Mazraoui și Aguerd au ratat ocazii pentru Maroc, în timp ce Gavi a nimerit bara transversală, după care s-a acordat ofsaid, iar Asensio a trimis pe lîngă din marginea careului de șase metri.

Partea a doua a meciului a început cu Spania în ofensivă, dar șuturile lui Dani Olmo nu și-au atins ținta. Intrat în partea secundă a meciului, Alvaro Morata a expediat în minutul 82 un șut pe lîngă poartă. Meciul a intrat în prelungiri.

În prima repriză a prelungirilor, marocanii puteau da lovitura în minutul 104, dar Cheddira a șutat modest, iar Unai Simon a intervenit sigur.

Partea a doua a prelungirilor a fost una echilibrată, în care ambele formații au încercat să dea lovitura pe contraatac. Nu s-a întîmplat acest lucru, iar învingătoarea a ajuns să se decidă la loviturile de departajare.

La loviturile de departajare, marocanii au transformat primele două lovituri de la 11 metri, în timp ce Spania a ratat de trei ori la rînd. Benoun a ratat de la Maroc, ca Hakimi să înscrie de la 11 metri golul care le-a adus calificarea în ”sferturi” africanilor.

În sferturile de finală, Maroc va întîlni cîștigătoarea duelului dintre Elveția și Portugalia.

 

Maroc scrie istorie la Cupa Mondială din Qatar

Succesul Marocanilor împotriva Spaniei a intrat direct în istorie. Concret, naționala condusă de Walid Regragui a devenit a patra țară africană care reușește să ajungă în sferturile de finală de la Cupa Mondială, după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010, potrivit OptaJoe. Alături de Maroc, din optimi s-au mai calificat Olanda, Argentina, Franța, Anglia, Croația și Brazilia.

 

Borna negativă atinsă de Spania la Cupa Mondială

După dezastrul cu Maroc, Spania a bifat un record negativ cu care a intrat în istoria Cupei Mondiale. ”Furia Roja” este prima echipă din istoria turneului final care a pierdut patru serii de lovituri de departajare și a doua echipă care care nu a marcat niciun gol la o serie de lovituri de departajare. Prima echipă care a bifat această bornă negativă este Elveția, împotriva Ucrainei, la ediția din 2006 a Cupei Mondiale.

Sursa: digisport.ro