MAROC - PORTUGALIA 1-0. CEA MAI MARE PERFORMANTA DIN ISTORIA FOTBALULUI AFRICAN

După ce a eliminat Spania în optimile Cupei Mondiale, Maroc a mai făcut o "victimă iberică" și a lăsat acasă și Portugalia lui Cristiano Ronaldo, în sferturi. Unicul gol al meciului care oferă un moment unic în istoria Cupei Mondiale a fost înscris de atacantul Sevillei Youssef En Nesyri, în minutul 42.

 

Maroc, prima echipă africană prezentă în semifinalele Cupei Mondiale

Datorită victoriei, Maroc a devenit prima echipă africană din istorie care reușește să ajungă într-o semifinală de Cupă Mondială! Selecționata africană reușește în Qatar o Cupă Mondială remarcabilă. Marocul a cîștigat o grupă din care au mai făcut parte Croația, vicecampioana mondială en-titre, Belgia, locul trei la ediția din 2018, și Canada. În optimi, Marocul a produs o mare surpriză și a eliminat-o pe Spania, la loviturile de departajare.

În semifinale, Marocul va juca împotriva cîștigătoarei meciului Anglia - Franța.

Pe cealaltă jumătate de tablou, semifinala va fi Croația - Argentina.

 

Cristiano Ronaldo nu a fost titular, dar a intrat în istoria fotbalului

Cristiano Ronaldo a început pe banca de rezerve partida dintre Maroc și Portugalia din sferturile de finală ale competiției, însă Fernando Santos l-a trimis pe teren în repriza secundă, la scorul de 1-0 în favoarea marocanilor.

Imediat ce a pășit pe gazon, cvintuplul cîștigător al Balonului de Aur a egalat un nou record și a intrat în istoria fotbalului.

Concret, lusitanul a egalat recordul deținut de Bader Al-Mutawa pentru cele mai multe apariții în tricoul echipei națională, 196 de apariții.

Cristiano Ronaldo a debutat la echipa națională a Portugaliei la data de 20 august 2003, într-un amical cu Kazahstan, cîștigat de lusitani cu scorul de 1-0.

Fostul fotbalist al lui Manchester United are un singur gol la această Cupă Mondială, cu Ghana, din penalty, în primul meci din faza grupelor.

Sursa: digisport.ro