MARINA TAUBER SUSTINE CA GUVERNAREA DORESTE SA O EXCLUDA DIN CURSA CU ORICE PRET

Candidata Partidului politic Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, susține că guvernarea vrea să o elimine cu orice preț din cursa electorală. Potrivit ei, aceste acțiuni reprezintă o ilegalitate, transmite IPN.

„Avem informații, martori și dovezi că ieri membrul CEC numit direct de președintele Maia Sandu, Pavel Postica, a convocat membrii CEC și le-a ordonat să voteze pentru excluderea mea din cursa electorală. Totul a avut loc ieri, dar și pînă acum, noi am relatat despre atacurile și presiunile care se exercită în raport cu mine și în raport cu simpatizanții noștri. Știind că nu există temei juridic pentru astfel de decizii, Pavel Postica le-a spus membrilor CEC că acest ordin vine de sus și le-a sugerat să nu se opună”, a declarat Marina Tauber într-un briefing de presă.

În opinia sa, este inadmisibil faptul că reprezentanții puterii afirmă că alegerile au fost falsificate, în condițiile în care observatorii internaționali au recunoscut rezultatele scrutinului din 21 noiembrie. Marina Tauber a făcut apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova să monitorizeze cu atenție ceea ce se întîmplă în legătură cu alegerile locale de la Bălți. Or, excluderea sa din cursă ar reprezenta o încălcare flagrantă a drepturilor omului, spune Marina Tauber.

Colegul său, deputatul Denis Ulanov, a spus că echipa lor a fost acuzată că a cheltuit neregulamentar bani în campanie, însă acest subiect a fost epuizat juridic din moment ce au prezentat toate rapoartele financiare și toate actele necesare. Potrivit lui, autoritățile încearcă să inventeze tot felul de pretexte, bazate pe invenții.

În primul tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber a acumulat 47,93% din sufragii. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93%. Aceștia se vor duela în turul doi, care va avea loc pe 5 decembrie.

Sursa: IPN