MANDAT DE AREST IN PRIVINTA LUI VEACESLAV PLATON

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor și au eliberat mandat de arestarea în contumacie în privința lui Veacealav Platon, pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupție au solicitat aplicarea măsurii preventive, avînd în vedere desconsiderarea citației emise și neprezentarea cetățeanului Veaceslav Platon în fața organului de urmărire penală.

Potrivit Procuraturii Generale, Veaceslav Platon are calitate de învinuit pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare Băncii Comerciale „Moldova-Agroindbank” și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat.

Procurorii anticorupție, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Platon Veaceslav pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite „Laundromat”. Veaceslav Platon a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire din 20 mai 2021, emisă de Departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse. Potrivit învinuirii formulate de către autoritățile Federației Ruse, lui Veaceslav Platon i se incriminează: organizația criminală și efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari.

Sursa: IPN