Maia Sandu s-a întretinut cu ministra Afacerilor Externe a Germaniei Annalena Baerbock

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Șefa diplomației germane întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru a se documenta din prima sursă despre situația de securitate din regiune și impactul pe care-l are războiul din Ucraina asupra țării noastre. La întrevedere a participat și Prim-ministra Moldovei, Natalia Gavrilița, informează MOLDPRES cu referire la serviciul prezidențial de presă.

În cadrul discuției, Președinta Maia Sandu și ministra federală Annalena Baerbock și-au exprimat susținerea pentru încetarea focului și restabilirea păcii în Ucraina. Șefa statului a vorbit despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu a mai menționat, în contextul dat, situația energetică dificilă ca urmare a creșterii substanțiale a prețurilor și riscurile la adresa securității energetice.

Un subiect important al discuției l-a constituit criza refugiaților. Președinta Sandu a reafirmat disponibilitatea țării noastre de a ajuta în continuare oamenii care fug de război din Ucraina. Ministra Baerbock a apreciat solidaritatea autorităților și a cetățenilor Republicii Moldova față de refugiați și a promis că Germania va oferi sprijin pentru ajutorarea acestora.

Cu referire la agenda bilaterală, Președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul oferit de partea germană în diferite domenii și a exprimat interesul de a intensifica cooperarea moldo-germană, în special în domeniul energetic.

 Sursa: Moldpres

Foto: Președinția