MAIA SANDU: RACHETELE LANSATE DE KREMLIN AU PUS IN PERICOL VIATA A ZECI DE MII DE OAMENI

„Regimul de la Kremlin a lansat ieri, 15 noiembrie, o sută de rachete asupra Ucrainei care au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine. Republica Moldova condamnă cu fermitate acest nou atac care este cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”. Cu asemenea reacție a venit președintele Moldovei, Maia Sandu, la atacul rusesc care a provocat deconectarea luminii în mai multe localități din țară, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a afirmat că fiecare bombă lansată asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene afectează bunăstarea cetățenilor Moldovei și securitatea energetică națională. Vicepremierul a declarat că „pentru prima dată de la declanșarea acestui război injust”, oamenii din mai multe raioane ale țării au rămas fără electricitate.

„Moldova solicită Rusiei să oprească acest război. Vom comunica părții ruse mesajul nostru de condamnare a acestor bombardamente crude. Vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri occidentali pentru a fortifica securitatea energetică a țării noastre”, a scris ministrul.

Întreruperi masive de energie electrică au avut loc ieri seara pe tot teritoriul Republicii Moldova. Una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Moldova s-a deconectat în regim automat urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Sursa: IPN