LUPTE VIOLENTE AU LOC ÎN ORAŞUL KHAN YUNIS DIN SUDUL FÎŞIEI GAZA

Israelul își mută ofensiva terestră spre sudul Fîșiei Gaza, după ce ministrul apărării a anunțat că misiunea din nordul teritoriului este aproape încheiată. Operațiuni militare se desfășoară în cel mai mare oraș din sud, Khan Younis, unde se crede că s-ar adăposti liderii Hamas. Zeci de tancuri, transportoare blindate și buldozere au pătruns în această zonă.

Armata israeliană a procedat miercuri la noi atacuri letale asupra celui mai mare oraş din sudul Fîşiei Gaza, Khan Yunis, aflat sub asediu şi unde locuitorii încearcă să se adăpostească de unele dintre cele mai grele bombardamente şi lupte din cele două luni de război împotriva Hamas, relatează AFP.

Sute de mii de civili sînt înghesuiţi în acest oraş şi în împrejurimile sale, mulţi dintre ei fiind deja strămutaţi de la începutul războiului. Ei se confruntă cu o situaţie umanitară catastrofală şi trăiesc înghesuiţi într-o zonă din ce în ce mai aglomerată în apropierea graniţei închise cu Egiptul. Mii dintre ei, pe jos, înghesuiţi în căruţe sau cu bagajele îngrămădite pe acoperişurile maşinilor, continuă să fugă spre sud şi spre oraşul vecin Rafah, ca răspuns la ordinele armatei israeliene.

"Am securizat numeroase bastioane ale Hamas în nordul Fîşiei Gaza, iar acum desfăşurăm operaţiuni împotriva bastioanelor sale din sud", a anunţat marţi şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi. "Forţele noastre găsesc arme în aproape toate clădirile şi casele, iar terorişti - în multe case şi îi înfruntă", a adăugat el.

Sursa: digi24.ro