LUPTA SELECTIVA CU CORUPTIA A MAIEI SANDU SI A PAS

Omiterea semnificativă a unor nominalizări

În realitate, președinta Maia Sandu și PAS nu luptă împotriva corupției autentice, în general vorbind, ci doar cu instituții de Stat și anumite persoane pe care le consideră un pericol politic ori penal iminent pentru ei. Ce altceva decît corupție politică este modul în care Sandu a declanșat alegerile anticipate, lupta cu procurorul general, subordonarea politică a CNA și altele? Observați că atunci cînd vorbesc despre autorii furtului miliardului se limitează la a rosti doar nume ca Plahotniuc, Șor și Platon, deși cel din urmă nu pare a fi implicat. Pe Filat Maia îl tace de parcă are un cartof galben în gură. La fel Dorin Drăguțanu, unul din pionii de bază care au asigurat ”succesul furtului”, parcă nici nu există, în sensul inculpării. La fel parcă nu există nici Iurie Leancă, Chiril Gaburici, același Filat, Valeriu Lazăr și chiar Pavel Filip. Despre implicarea politico-penală a Maiei Sandu care a votat în Guvern acoperirea furtului nici nu mai vorbim. În ceea ce-l privește pe Filip, omul acesta trebuia să fie demult cercetat penal, judecat și arestat. La fel și numele răsunătoare din PD-ul controlat de Plahotniuc. Despre nelegiuirile lui prin tot felul de interpuși a tot scris, cu lux de amănunte, mai cu seamă mass-media care favorizează PAS și pe Maia Sandu. De ce PAS nu este interesat de soarta dosarelor penale ”discrete” care-i vizau inclusiv pe Ghimpu și Chirtoacă?

Nu mai puțin lipsită de însemnătate decît furtul miliardului este și cumpărarea deputaților de către Plahotniuc, iar asta pentru că la adăpostul unei astfel de majorități parlamentare cumpărate miliardul furat a ”călătorit” din cont în cont pînă i s-a pierdut urma.

Omiterea selectivă a acestor nominalizări și a altora se pare că este agreată inclusiv de către sponsorii occidentali ai Maiei Sandu și PAS. În realitate, printr-un joc rafinat de speculare a exercițiului democratic, ca și în 2009, actorii politici și financiari occidentali au girat încă o subtilă lovitură de Stat prin preluarea Puterii de către Sandu și PAS. Veți vedea că, la fel ca și în cazurile lui Filat și Plahotniuc, același Occident va eșua și cu ”experimentul PAS-Sandu”! Tot pe spinarea și suferințele moldovenilor! E doar o chestiune de timp!

Mihai CONȚIU