Londra impune sanctiuni impotriva a 386 de parlamentari rusi

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, a anunţat Vineri că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) care au susţinut invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Liz Truss precizează că aceşti deputaţi, care au votat pentru recunoaşterea regiunilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk din Estul Ucrainei, se află acum sub incidenţa interdicţiei de călătorie şi a îngheţării bunurilor lor din Regatul Unit, unde ei nu mai pot face afaceri.

Acest anunţ intervine la 24 de ore după ce Londra a anunţat că introduce sancţiuni împotriva a şapte ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici este vizat de îngheţarea bunurilor sale, de o interdicţie de călătorie şi de a face tranzacţii, ceea ce a suspendat vînzarea anunţată a clubului de fotbal.

Proiectul de lege asupra criminalităţii economice, a cărui dezbatere în Parlamentul britanic a fost accelerată după invazia rusă în Ucraina, va permite să fie sancţionate mai uşor cazurile de averi a căror provenienţă nu este explicată şi care aparţin unor persoane ce nu au surse cunoscute de venituri legitime.