LIGA CAMPIONILOR

Real Madrid la un pas de dezastru

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, chiar dacă a pierdut, marţi seara, în manşa secundă a optimilor de finală, partida cu Schalke 04 de pe teren propriu. Pentru oaspeţi, au punctat Christian Fuchs 20, Klaas-Jan Huntelaar 40, 84 şi Leroy Sané 57, în vreme ce pentru gazde au punctat. Cristiano Ronaldo în minutele 25 şi 45. În tur, Real se impusese în Germania cu scorul de 2-0.

Şi FC Porto s-a calificat în sferturi după ce a învins, scor 4-0, formaţia FC Basel, în manşa a doua a optimilor de finală. În tur, scorul fusese egal, 1-1. Pe Estadio do Dragao, golurile lusitanilor au fost marcate de Yacine Brahimi 14, Héctor Herrera 47, Casemiro 56, Vincent Aboubakar 76.

 

Di Matteo: Am făcut un meci mare

Antrenorul Roberto Di Matteo a sperat că echipa sa, Schalke 04, va reuşi să se califice în sferturile Ligii Campionilor în urma partidei cu Real Madrid, însă atacantul gazdelor Cristiano Ronaldo a făcut diferenţe prin cele trei goluri marcate în cele două manşe.

"Am făcut un meci mare şi am sperat să mergem mai departe. Am marcat patru goluri împotriva echipei Real Madrid, dar nu ne-am calificat. Sîntem fericiţi, dar trişti în acelaşi timp. Am avut şi puţin ghinion, am lovit bara la ambele meciuri. Cristiano Ronaldo a făcut diferenţa în tur şi în această seară. Le-am făcut viaţa grea celor de la Madrid. Atmosfera nu a fost uşoară pentru ei. Nu le-am permis să dicteze jocul şi nu este uşor să joci sub presiune. Cînd joacă Real Madrid, toată lumea se aşteaptă la o victorie. Există multă presiune aici şi suporterii au dreptul să-şi exprime opinia. Totuşi, Ancelotti este un antrenor de top, de clasă mondială. Real Madrid are un foarte bun tehnician şi ştie perfect ce are de făcut. Echipa noastră este tînără, dar a dat totul în această seară", a declarat italianul.

 

Ancelotti: Am meritat să fim fluieraţi

Tehnicianul Carlo Ancelotti şi-a exprimat regretul pentru prestaţia slabă oferită de echipa sa, Real Madrid, în meciul cu Schalke 04, în faţa propriilor fani şi consideră că fluierăturile suporterilor de pe Stadionul Santiago Bernabeu sînt îndeptăţite.

"Îmi pare rău deoarece, aşa cum a văzut toată lumea, am jucat slab. Nu este bine pentru club. Merităm fluierăturile, ne vor motiva mai mult. Am încredere în această echipă pentru că ştiu ce poate oferi. Trebuie să muncim mai mult. Am înercat să rezolvăm problemele din defensivă (la pauză), pentru că nu eram bine organziaţi. Am eşuat în multe privinţe. Nu mă gîndesc că voi fi dat afară. Trebuie să fac echipa să joace mai bine ca în această seară. Am fost sub presiune pînă în ultimul minut şi se putea întîmpla orice. Ne-am pierdut încrederea în jocul nostru şi identitatea, aşa că nu putem să jucăm cum vrem. Am jucat prost, am făcut greşeli, dar nu am fost ridicoli. Lucrurile se schimbă repede în fotbal. Nimeni nu-şi putea imagina aşa ceva în decembrie. Fanii ne-au arătat susţinerea lor, pentru că aceste fluierături ne vor trezi", a declarat italianul.

 

Cristiano Ronaldo, nou record de goluri

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, este noul deţinător al recordului de goluri marcate în cupele europene de fotbal, cu 78 de reuşite, depăşindu-l pe fostul internaţional spaniol Raúl González Blanco, graţie "dublei" înregistrate în cursul meciului cu Schalke 04.

Totodată, cu cele două goluri din partida cu Schalke, Cristiano Ronaldo l-a egalat pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) în clasamentul all time al golgheterilor Champions League, ambii avînd acum cîte 75 de goluri.

Starul lusitan, cîştigătorul Balonului de Aur 2014, nu s-a putut bucura prea mult de reuşita sa, părăsind terenul de joc în fluierăturile suporterilor, alături de colegii săi, după ce Real Madrid a fost învinsă pe teren propriu de Schalke. Singura consolare a spaniolilor a fost însă calificarea în sferturile de finală, după victoria din meciul tur, cîştigat de Real cu 2-0.

Cu un total de 8 goluri marcate de la debutul Ligii Campionilor 2014-2015, Cristiano Ronaldo poate spera, de asemenea, să egaleze sau chiar să depăşească propriul record de goluri într-o singură ediţie a competiţiei, pe care l-a stabilit în sezonul trecut (17 goluri).

Clasamentul all time al marcatorilor din cupele europene de fotbal:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 78 goluri

2. Raúl González Blanco (+) 77

3. Lionel Messi (FC Barcelona) 76

4. Filippo Inzaghi (+) 69

5. Andrei Şevcenko (+) 65

Clasamentul all time al marcatorilor din Liga Campionilor (începînd din 1992/1993, fără tururile preliminare):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 75 goluri

1. Lionel Messi (FC Barcelona) 75

3. Raúl González Blanco (+) 71

4. Ruud van Nistelrooy (+) 56

5. Thierry Henry (+) 50

Clasamentul marcatorilor din actuala ediţie a Ligii Campionilor:

9 goluri: Luiz Adriano (Şahtior Doneţk)

8 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Messi (FC Barcelona).

Sursa: romaniansoccer.ro