LIGA CAMPIONILOR. S-AU STABILIT SI ULTIMELE ECHIPE CALIFICATE IN “SFERTURI”

FC Barcelona s-a calificat, miercuri seară, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, scor 1-0, pe teren propriu, formaţia Manchester City, în manşa a doua din optimile de finală. În tur, scorul fusese 2-1 pentru catalani. Pe Estadio Camp Nou, unicul gol al meciului a fost marcat de Ivan Rakitic în minutul 31. În minutul 78, Sergio Aguero de la oaspeţi a ratat un penalty.

Pentru prima dată în istoria competiţiei, o echipă se califică de opt ori consecutiv în sferturile competiţiei. E vorba despre Barcelona, o formaţie care reuşeşte an de an să păstreze reţeta succesului.

Luis Enrique, antrenorul echipei FC Barcelona, a declarat după meci: "A fost o seară specială şi pozitivă pentru noi şi pentru suporteri. Ne-am atins obiectivul fără ca rezultatul să poată fi pus în discuţie. Ne-am creat infinite ocazii de a marca şi am fi putut închide partida înainte ca ei să primească penalti. Am fost extrem de periculoşi, dar Joe Hart a fost extraordinar în poartă. A fost o seară minunată pentru noi, iar acum aşteptăm tragerea la sorţi. Messi face parte din istoria fotbalului şi este un punct de referinţă pentru noi. Le-am cerut jucătorilor să rămînă calmi. Ştiu că Josep Guardiola a fost la meci, dar nu am apucat să vorbim. Nu ştiu dacă vom avea timp să o facem, dar sigur vom schimba cîteva mesaje".

Juventus Torino s-a calificat în “sferturi” după ce s-a impus, cu scorul de 3-0, pe terenul formaţiei Borussia Dortmund, în manşa secundă a optimilor. În tur, scorul a fost 2-1, tot pentru alb-negri. Pe stadionul Signal-Iduna-Park, golurile italienilor au fost marcate de Carlos Tévez 3, 79 şi Álvaro Morata 70.

Juventus a ajuns în sferturile de finală ale competiţiei pentru a noua oară, performanţă nereuşită de nicio altă echipă din Italia. Totodată, bianconerii ajung în această fază a competiţie pentru a doua oară în ultimii cinci ani.

După meci antrenorul echipei Juventus, Massimiliano Allegri, a declarat: "Nu pot spune la ce nivel sîntem faţă de marile echipe ale Europei. În această seară am dominat jocul la nivel tehnic şi mental. Am pus un mare semn de exclamare în Europa cu două prestaţii foarte bune în faţa Borussiei Dortmund. În retur, am jucat chiar mai bine decît am făcut-o acasă. Vom vedea ce va fi la tragerea la sorţi, dar toate echipele sînt puternice la acest nivel. Sînt extrem de mulţumit de prestaţia jucătorilor. Am încercat să le transmit jucătorilor calmul necesar, deoarece sîntem capabili să jucăm un fotbal de calitate. Sîntem în formă bună şi nu ne este teamă de nimeni".

 

Rezultate din optimile de finală ale Ligii Campionilor

(+) FC Porto (Portugalia) - FC Basel (Elveţia) 4-0, în tur 1-1

(+) Real Madrid (Spania) - Schalke 04 (Germania) 3-4, în tur 2-0

Chelsea Londra (Anglia) - (+) Paris Saint-Germain (Franţa) 2-2 după prelungiri, în tur 1-1

(+) Bayern Munchen (Germania) - Şahtior Doneţk (Ucraina) 7-0, în tur 0-0

(+) AS Monaco (Franţa) - Arsenal Londra (Anglia) 0-2, în tur 3-1

(+) Atletico Madrid (Spania) - Bayer Leverkusen (Germania) 1-0, 3-2 la lovituri de departajare, în tur 0-1

(+) FC Barcelona (Spania) - Manchester City (Anglia) 1-0, în tur 2-1

Borussia Dortmund (Germania) - (+) Juventus Torino (Italia) 0-3, în tur 1-2

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei, care vor avea loc la 14-15 aprilie (turul) şi 21-22 aprilie (returul).

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc vineri, de la ora 13.00. În acest punct al întrecerii, UEFA renunţă la criteriul pe ţară sau la capii de serie astfel încît oricine poate întîlni pe oricine.