LIDERII PLDM, PD SI PL AU PARAFAT ACORDUL DE FORMARE A MAJORITATII PARLAMENTARE

Liderii PLDM, PD şi PL au parafat marţi, seara tîrziu, acordul de constituire a unei noi coaliţiei de guvernare. Documentul va fi prezentat publicului după ce va fi semnat.

Cei trei lideri au precizat că negocierile vor continua pentru a se decide componenţa nominală a Guvernului. "Acordul a fost parafat şi este un document bun, echilibrat, care urmează să asigure o majoritate parlamentară stabilă pentru Republica Moldova şi care urmează să învestească în timpul cel mai apropiat Guvernul", a spus liderul PLDM, Vlad Filat.

Mulţumit de acord s-a arătat şi liderul PL, Mihai Ghimpu. "Alianţa pentru Reintegrare Europeană va fi constituită, ceea ce înseamnă un semnal bun pentru cetăţenii care susţin acest curs, pentru parteneri, dar şi pentru noi, care trebuie să ducem la bun sfîrşit ce ne-am asumat în 2009", a opinat Ghimpu.

Şeful democraţilor, Marian Lupu, a menţionat că la următoarea rundă de negocieri se va discuta componenţa Guvernului. De asemenea, vor fi iniţiate consultări cu şeful statului pentru ca în scurt timp să fie numit un nou premier.

Potrivit celor trei lideri funcţia de prim-ministru va reveni PLDM, iar cea de speaker va fi deţinută de PD. Şeful statului va fi ales prin consens, la iniţiativa PL.