La Kiev, după seriile de atacuri rusești, vor fi consolidate strategiile de securitate

Măsurile de securitate din capitala ucraineană Kiev vor fi întărite, după o serie de atacuri ruse cu rachete şi ameninţări cu escaladarea, a anunţat, Joi, un oficial municipal, informează Reuters.

Rusia a întreprins, săptămîna trecută, lovituri aeriene concertate asupra sistemului energetic al Ucrainei, în cadrul a ceea ce Moscova susţine că face parte dintr-o serie de lovituri de "răzbunare" pentru bombardarea de către Kiev a unor regiuni ruse.

De atunci, Moscova şi-a sporit utilizarea de rachete balistice, care sunt mult mai rapide decît rachetele de croazieră obişnuite şi mai dificil de doborît, pentru a lovi oraşe ucrainene.

Potrivit lui Serhii Popko, şeful Administraţiei Militare a Kievului, Consiliul de apărare al oraşului va revizui organizarea de evenimente publice şi va spori securitatea în jurul marilor adunări publice.

Serhii Popko a spus că această decizie a fost luată în urma unor declaraţii ale Rusiei şi utilizării de către forţele ruse a unor rachete care îşi ating ţinta în cîteva minute după ce au fost lansate.

El a adăugat că agenţi ruşi "şi alte elemente inamice" ar putea încerca să se infiltreze în oraş.

"Le-am cerut locuitorilor Kievului să-şi păstreze calmul. Să nu intre în panică. Noi luăm măsuri preventive pentru ca oraşul Kiev şi locuitorii săi să fie apăraţi în mod fiabil", a scris el pe Telegram.

Oficialii ucraineni îşi îndeamnă cu regularitate aliaţii occidentali să livreze Kievului mai multe sisteme de apărare şi muniţii, pentru a contracara atacurile ruse cu drone din ce în ce mai intense.