LA CHISINAU SINT ASTEPTATI MAI MULTI INALTI OFICIALI

În perioada 1-2 martie, în Republica Moldova se va afla Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). În perioada, 2-3 martie, în țară vor sosi Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, transmite IPN.

„În următoarele zile vom fi gazdele unor înalți oficiali care ne vor vizita în semn de solidaritate și susținere pentru măsurile pe care le întreprindem în gestionarea riscurilor asociate cu țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina, și în special ce ține de gestionarea fluxului de refugiați veniți la noi în țară”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene.

În cadrul programului, oficialii se vor întîlni cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu pentru a aborda modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

Iar Helga Schmid se va întîlni și cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE evacuate recent din Ucraina.

Sursa: IPN