LA CHISINAU S-A DESFASURAT REUNIUNEA MINISTRILOR TRANSPORTURILOR DIN OCEMN

12 miniştri ai Transporturilor din cadrul Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN) s-au reunit pe 14 mai la Chişinău pentru a discuta despre principalele proiecte privind colaborarea în domeniul transporturilor.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al R. Moldova, principalele teme abordate au vizat cooperarea în domeniul transporturilor, procesul de implementare a principalelor proiecte demarate sub egida OCEMN, mobilizarea eforturilor în vederea facilitării transporturilor în regiunea Bazinului Mării Negre etc.

În intervenţia sa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a reafirmat interesul pentru proiectele OCEMN.

„Avem instrumente eficiente pentru colaborarea regională, dar provocarea cea mare este ca, prin voinţa politică a tuturor statelor membre, să le aplicăm cît mai pe larg”, a declarat Botnari.

Reuniunea Miniştrilor Transporturilor din cadrul OCEMN s-a încheiat prin adoptarea unei Declaraţii comune privind priorităţile şi obiectivele organizaţiei.

Reuniunea Miniştrilor Transporturilor din OCEMN s-a desfăşurat timp de două zile la Chişinău, în contextul în care R. Moldova deţine preşedinţia organizaţiei în acest an.