LA CAHUL S-A DESCHIS UN CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ

Un Centru de informare turistică şi-a început activitatea la Cahul. Aceasta a devenit posibil graţie unui parteneriat dintre Asociaţia Eurodezvoltare din Galaţi (România), Primăria şi Agenţia de cooperare transfrontalieră şi integrare europeană din Cahul, Consiliul raional Reni (Ucraina), transmite MOLDPRES cu referire la surse locale.

Centrul are scopul să contribuie la dezvoltarea cooperării în zona de frontieră Galaţi-Cahul-Reni, dar şi a potenţialului turistic de agrement. Toate acestea urmează să fie realizate în cadrul proiectului „Side by Side” care este o reţea pentru promovarea turismului în regiunea Galaţi-Cahul-Reni. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul operaţional comun România-Ucraina-R. Moldova 2007-2013.

Proiectul „Side by Side” susţine crearea şi promovarea unui circuit turistic comun, atractiv şi accesibil pentru diverse categorii de turişti. Totodată, programul prevede lansarea a două centre de informare turistică la Cahul şi Reni, a unei baze de agrement la Galaţi şi conectarea a trei puncte la reţeaua turistică transfrontalieră.

Beneficiarii proiectului vor fi 15 prestatori de servicii turistice din Galaţi, Cahul şi Reni, administraţiile publice locale. De asemenea, 55 de turişti (cîte 15 din R. Moldova, România şi 25 din Ucraina) vor testa traseele propuse în cadrul proiectului.

Sursa: Moldpres